tiistai 23. maaliskuuta 2010

Paimentamista

Bowwe pääsi tutustumaan ekan kerran eläviin villakeriin eli tosi kauniisiin ahvenanmaanlampaisiin.
Ajattelin itsekseni, että tarvitsemme liinan, mutta alkututustumisen jälkeen koira päästettiin vapaaksi ja ohjaus tapahtui paimensauvaa apuna käyttäen.
Myöntää täytyy, että sen "paimentikun" kanssa oli hankala toimia oikein. Ekalla kerralla pyörin ympyrää maneesin keskellä lampaiden ympäröimänä, yrittäen ohjata innokasta Bowwea. Onneksi neidille meni perille, ettei lampaat ole leikkimistä varten.

Seurattuani muiden treenejä ja kyseltyäni vinkkejä toiseen kierrokseen, minulle valkeni miten minun pitäisi toimia: Liikkua peruuttamalla lampaat jomalla kummalla puolella ja sauvan kanssa ohjata mahdollisesti liian innokasta koiraa. Käännökset maneesin päässä eivät vielä oikein minulta luonnistaneet.


Jaa, miten päin täälä pitikään olla...

Seuraavaksi Bowwe jäi pienen muistutuksen jälkeen paikalleen odottamaan, kun minä taas siirryin lampaiden kanssa toiseen päähän. Kutsu ja ohjaus sauvalla koiraa kiertämään lampaiden takaa minua kohti, josta reipas peruutus maneesin toiseen päähän.

Mikäli oikein ymmärsin tällä harjoitteella on tarkoitus opettaa koiralle oikea työskentelyetäisyys sekä paikalleen jättämisessä koira oppii rauhoittumaan ja kuuntelemaan käskyjä. Toki pysähtyminen on tärkeää myös itse paimennuksessakin. No, meillä siten joskus myöhemmin... Homma taisi olla Bowwesta yhtä hauskaa kuin minusta.


Olikohan sillä hauskaa, miltä näyttää...

Eija oli Reiskan kanssa myös paimentelemassa. Toivottavasti ottamanne kuvat onnistuivat ja saadaan tännekin jotain todistusaineistoa aiheesta. Oli tosi kiva tavata ja nähdä mustien koirien tapaa paimentaa.
Tässä Eijan lähettämät kuvat Picasassa. Kiitos Eija ja herra Linssi!
Bowwe_paimenessa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun mukavaa, beussi tekemässä sitä mihin se on tarkoitettu:)

Nyt sinun on saatava talo maalta ja sinne lammaskatras, kun paimeniakin on omasta takaa ja ainakin yksi todistetusti paimennusviettinenkin;)

t. Anne

Tanja kirjoitti...

Kuvia...Kuvia...

Tanja

Sonja Enlund kirjoitti...

Hienoja kuvia! Kiitos Eija!
Bowwehan oli tosi hyvä!
Ja sinäkin ;)

T.Sonja