tiistai 14. joulukuuta 2010

Paimentamista vol.37

Parin viikon tauon jälkeen lambeja paimentamassa. Tokihan koira tiesi taas mihin oli tullut ja käyttäytyi sen mukaisesti.

Eka kierros meni poispäinajoa harjoitellessa. Se menee samoin kuin ennenkin, ei siis suurta edistystä. Marika otti Bowwen liinaan ja esti sitä syömästä kikareita ja kiertämästä tasapainoon, lisäksi M. sai häädettyä koiran kauemmas tottelemaan. Minulta tuo homma ei onnistunutkaan ihan yhtä mallikkaasti. Kierroksen päätteeksi koiraa oli hankala saada maneesista pois jos/kun lampaat olivat liian kaukana ovesta.

Toka kierros aloitettiin ulkoflankin treenaamisella. Se sujui ihan hyvin oikealle, mutta vasempaan kierrettäessä Bowwe tulee tosi lähelle laumaa. Tämä treeni oli Bowwelle yllättävän raskasta, vaikka se silloin ihan aluksi muuta ei olis tehnytkään kuin kiertänyt laumaa ;-).

Bowwe tarvitsee vielä paljon toistoja, mutta positiivistä on, että yleinen tottelevaisuus alkaa olla kohdillaan. Tästä on hyvä jatkaa. Ensi vuodeksi ostankin kausikortin, kun pääsen lähempää treenaamaan useamman kerran viikossa.

Eijan Reiska oli ihan mahdottoman hauskalla tuulella ja rakastui taas yhteen lampaaseen, vai oliko se toisin päin. Se puhdisteli mielitietyn korvaa useampaan kertaan. Sai lampaan lopulta aina liikkeelle tarjoamalla yläviitosta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teidän toka kierros meni tosi hyvin, ekaahan en nähnyt! Selkeää edistymistä havaittavissa ainakin näin minun silmissäni! Reiska oli kyllä uskomaton otus taas kerran, ei voi muuta sanoa! Kiva oli kuitenkin nähdä ja jospa minäkin tsemppaisin ja kävisin useammin ensi vuonna! :)

Eija & Reiska

Tanja kirjoitti...

Hyvä Bowwe ja Jaana!

Toivottavasti osutaan taas joskus samaan aikaan treeneihin.

Tanja

Anonyymi kirjoitti...

Täytyisi taas joskus päästä katsomaan Bowwen ja Reiskan paimennusta.

Ehkä Bowwea ainakin näkee keväämmällä useammin paimentamassa kun asutte lähellä.

Anne