sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Paimennuksen Esikoe Vehmersalmi

Huristeltiin perä turtana Vehmersalmelle Paimennuksen esikokeeseen.
Rata ei ollut ihan sellainen kuin koeohjeessa sanotaan, mutta ei paikkakaan mikään avolaidun ollut. Alue oli rajattu usealla pienemmällä aitauksella, joissa oli kulkuportteja. Itselleni oli suurempi yllätys se, että ohitettu portti/este/tehtävä oli suoritettavissa uudelleen. Muissa paimennuskokeissa/kisoissa sellainen ei ole mahdollista, en kyllä löytänyt mainintaa koeohjeesta mitään tuosta aiheesta. Ehkä olen puusilmä ;-).

Oli niin tai näin, kyllä paimentavan koiran pitäisi selvitä tilanteesta kuin tilanteesta. Meidän suoritukseen edellä mainitut seikat eivät vaikuttaneet, no ehketi olisin voinut hinkata uudelleen niitä tehtäviä ja saada ne puuttuvat pisteet kasaan tai sitten en. Jälkiviisastelu ei auta eikä muuta tapahtunutta, Derekin sanoin: "You can't change the history".

Meitin suoritus oli viimeisenä (nro 5). Tuomari oli edellisten koirien kohdalla kehoittanut ohjaajia ohjaamaan koiriansa kokoamaan laumaa sen kirmatessa varikolle vedon suuntaan. Bowwe tekee sitä ikävä kyllä omatoimisestikin eikä KUUNTELE. Jep, meitin suuremmat ongelmat näkyi myös tässä kokeessa: Bowwe kulkee liian lähellä laumaa eikä pysähdy silloin kun käsketään, ainakaan heti. Em. seikoista johtuen meitin rata oli kyllä aikas kamalaa katsottavaa, punastuttaa jo etukäteen nähdä video siitä.

Tuomari kyllä tykkäsi Bowwesta ja sanoikin, ettei lähellä laumaa kulkeminen haittaa jos lampaita olisi 400, mutta pienemmällä määrällä haittaa. Jahka saan nuo meitin perusvirheet kasaan, niin olemme kuulemma "voittajia". Lämmitti mieltä toki, mutta ei tuo hylsy kokeesta tietenkään ilahduta. On vaan aikas tyyristä hommaa tämä muiden rotujen paimennuskokeet: 70 euroa/startti on melkein 4 kertaa kalliimpaa kuin bortsujen ja kelpparien kokeet.
Kopsasin tuohon alle nuo meidän pisteet, mutta en ole varma onkohan mahdollista saada jostain osiosta miinuspisteitä. Ei silti, että sillä olisi lopputulokseen merkitystä sillä pienin mahdollinen hyväksytty pistemäärä on 60.
Tuomarina Michel Pillard ja tuomarikokelaat.

Meitin tulos 54/100 HYLÄTTY.

Häkitys (max. 20 p.)
• Häkistä poisotto (max. 10 p) 10
• uudelleen häkitys (max. 10 p) 6

Kuljetus/ohjaaminen (max. 20 p) 13
Laidunnus (max. 20 p) 7
• laidunnus merkityllä alueella

Pysähdys (max. 10 p) -2

Toimintatavat (max.30 p)
• käskyt 5
• tottelevaisuus 5
• aktiivisuus 10

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi älä nyt vähättele tulosta vaikka tietysti se vähän harmittaa kun on kallis koekin.

Minusta kuitenkin mahtavat kehut tuomarilta, joka oikeasti tietää mistä puhuu. Siitä kannattaa olla ylpeä.

Anne