maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ranch-kisa ja paimennusta vol .152-153

Perinteiset Juhannuksen Ranch-kisat Woollandiassa. Rata oli haastava, mutta ajettavissa, jos ja kun koira tottelee.
Meitin rata meni jokseenskin näin. Ekaksi lambien aitauksesta/varikolta ulosotto. Eihän ne paimennettavat helposti laumastaan irronneet, vaan jouduttiin hinkkaamaan aika tavalla. Onneksi tämä ei ollut arvostelussa, mutta lambeilla varmaan kolmas sarvi otsassaan. Avolaitumelle mentäessä, muistaakseni lauma ei levinnyt ja pääsimme kuljettamaan laumaa "tuubiin", mistä kaikki elikot menivät nätisti. Tämän jälkeen häkitys, suht nätti, linjat ei ihan suorat, mutta lampaat aitauksessa. Tämän jälkeen laidunnusosio, jota ei tapahtunut ja lampaat levisivät. Osio nollille, siitä siirryimme suoraan poispäin ajoon, josta jo aiemmin lenkitetyt lambit päättivät lähteä taas omille teilleen. Tässä vaiheessa kisa puhallettiin poikki, sillä ei Bowwe kyennyt kokoamaan laumaa enää ja lambit olivat edenneet jo seuraavien porttien ohitse.

Vaikka noita stoppeja kovin parilla edellisellä treenikerralla hiplattiinkin, ei se vielä tähän kisaan tuottanut tulosta.

Treenattu on hakukaaren stoppeja ja pelkästään niitä parilla viimeisellä treenikerralla. Seuraavat ranch-kisat 7.8. ja stopit saisivat olla silloin jo kunnossa. Taitaa olla toiveajattelua. Tämmöstä täällä, lomia odotellessa, kovin on väsynyt ja nuutunut olo.

Ei kommentteja: