maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hurun ekat hakukaaret tolppakoiralta

Kuulostaapa hienolta...  Pixielle täytyy kyllä tehdä aaltoja, kun jaksoi tuon teinin kanssa olla hommissa.
Pixie ja Johanna olivat siis tolppina ja yllätykseksi Huru ei ekalla kerralla tehnytkään sukellusta ystäviensä luokse. Ei koira kyllä kiertänytkään ystäviään (meni Pixien ja lauman välistä), mutta silti nosti lauman rauhassa. Olin auttamassa koiraa puolessa välissä, jotta sain painetta pulleammalle lähestymiselle. Yritimme olla tietenkin Pixielle vuorostamme tolppina: Huru kytkettynä (aina) kun sain sen vaan kiinni. Hieman on Hurun kuulo heikentynyt sitten viime kerran ;-). Kuuroina hetkinä Huru aiheutti treenikaverille päänvaivaa: Pixeli paran ilmeestä näki selvästi kysymyksen: "WHAT!!! WHY on earth that silly teenage is hanging there!!!

On kaiketi sanomattakin selvää, että emme treenanneet kokeiden osioita, vaan yllättäviä tilanteita. Ja niitä oli ainakan Pixeielle tarjolla, sillä lopulta Huru sukelsi ystäviensä luokse saadakseen sympatiapisteitä - paine hakukaarella oli sillä kertaa liikaa. Ei herunut sympatiaa.
Ennen kuin pystymme tästä jatkamaan ja kehittymään, Hurun täytyy oppia jäämään paikoilleen.
Mielenkiitoinen treeni, josta on hyvä jatkaa seuraavalla kerralla hieman tutumpien asioiden kanssa.

Bowwe pääsi myös Pixien kanssa ottamaan hakukaaria. Päätimme, että ähräämme vuorotellen lampaat pellolle rakennetun sillan kautta ja sen jälkeen hakuja. Voe helevatta niitä marttoja, jäivät keskelle siltaa pönöttämään, oli ihan pakko itse auttaa koiraa ja kääntää etummaisten lampaiden kulkusuunta oikeaksi. Silta oli haastava isolle laumalle, sillä se oli vain siirtolavan levyinen ilman leveämpiä ohjaimia, kohtisuoraan ajtettaessa osa laumasta tahtoi mennä sivuitse. 90 asteen kulmassa suurin osa lambeista päätyi sillalle, mutta jäivät sinne jumiin.

Hakukaaritreenistä on pakko mainita koirien keskittymiskykyä kuvaava asia. Bowwe kaarsi tiukasti lauman taakse, jossa Pixie hienosti piti laumaa paikallaan. Hups, Pixie makasi Bon juoksuradalla, komee pomppu paikallaan pysyneen Pixien yli ja lauman nosto ja tuonti. Joskus aiemmin treenatessa vastaava tilanne on tapahtunut Bowwen ollessa tolppana. Varsin luottavaisia flikkoja!!!

Erikoinen treenikerta, mutta mukavaa kuitenkin tehdä asioita oman mukavuusalueensa ulkopuolellakin.

Ei kommentteja: