maanantai 21. syyskuuta 2015

Mitä jos...

... kisatessasi PK-haussa et milloinkaan tietäisi kuinka paljon pisteitä kustakin osiosta on jaossa.
Entä jos tottiksesta saisi yhdellä kertaa maksimaissaan 40 pistettä (koeohjeessa 100) ja niistäkin, vaikka nouto olisi painotettu 10 pisteen arvoiseksi.
Entä jos henkilöhakua ei suoritettaisiinkaan metsässä vaan esim. rakennuksessa tai hakualue olisi tuplasti suurempi kuin koeohjeessa lukee.
Mitä jos koirasi ei saisikaan ilmaista löytämäänsä henkilöä rullalla, vaan kaikkien koirien pitäisi ilmaista haukkumalla, vaikka koeohjeessa molemmat ilmaisutavat hyväksytään.

Kuinka kauan uskoisit jaksavasi käydä kokeissa edellä mainittujen muuttujien vuoksi?

PK-haun kokeissa  ei onneksi moista variaatiota esiinny, eikä osallistujat yhden kerran jälkeen sellasta edes hyväksyisi.

2 kommenttia:

Woollandian kirjoitti...

Katoin tuota pisteytystä säännöistä, ja olhan se sivulla 26, mutta yhden pisteytyksen alle mahtuu paljon eri osa-alueita.

jaanakin kirjoitti...

Juu näin on, mutta osa-alueiden painotukset ovat olleet joka kerta eri tavalla. Lisäksi ylätason pisteetkään eivät pidä painetun kanssa paikkaansa. Ilmeisesti näin on sovittu, mutta osallistujalle se ei kyllä avaudu.

Ehkä näihinkin tulee täsmennyksiä, kun suurempi osallistujajoukko siellä ylemmissä luokissa kokeilee onneaan ja huomaa saman. Minen taida enää jaksa maksaa.