torstai 12. joulukuuta 2013

Hurusen kuntoutus jatkuu

Maanataina vauhti oli ajoittain aikas ripeää, jotta koiran pitkä askel saatiin käyttöön. Toipilas oli tyytyväisen väsynyt illalla, sen kroppa onkin janonnut tekemistä.
Hurusen kuntoutuminen on edennyt vauhdilla, vaikka se on ollut pitkään toipilas. Kotiläksyinä olemme tehneet istu-seiso-harjoitteita 10 krt/sessio ja jumppakertoja taas pari kertaa päivässä.

Tänään oli Hurun toinen vesijumppa tälle viikolle EHYT:illä.Tänäänkin mentiin välillä reipaasti ja ekan kerran Huru oli hieman hengästynyt ja aavistuksen väsynyt treenin jälkeen. Altaaseen laitettiin terveelle puolelle kelluke, jotta koira "väistäisi" sitä ja käyttäisi leikattua puoltaan tasapuolisesti. Reippaan lenkin päätteeksi parin minuutin hitaampi jäähdyttely samalla kun vettä laskettiin pois.

Juteltiin Tuijan kanssa treenin jälkeen, että Hurun kuntoutumisesta olsi voinut tehdä videon. Ensin OCD leikkauksen jälkeinen lihasten vahvistuminen ja nyt tämä TTA-leikkauksen jälkeinen hieno edistyminen. Vesiterapian ja tässä tapauksessa vesijuoksumaton käyttö kuntoutuksessa edes auttaa toipumista ja ehkäisee terveen puolen ylirasittumista. Toki kotona tehtävät jumppaliikkeet ovat yhtä tärkeitä, mutta tuollaisen nuoren koiran patoutunutta energiaa ei sillä saa kulutettua.

Ennen lopputarkastusta ehdimme käydä 3 kertaa polskimassa, viimeinen kerta fyssarilla samana päivänä lopputarkin kanssa. Kotijumppa jatkuu kaiken aikaa ja Huru kokoaa jo varsin hyvin itsensä itsumisasentoon.

Ei kommentteja: