maanantai 23. maaliskuuta 2015

Tuuraaja Huru

Johanna parka sairasteli flunssaa sunnuntaina ja hälyytteli meitit tuuraamaan FCI ratakurssin toiselle päivälle. Totta kai lupauduin, pääsin taas luistelemaan siivouksesta.

Vaikka kurssin nimi onkin FCI ratakurssi, niin ihan perusasioita olemme tehneet. Tuija oli rakennellut Peten kanssa kiitettävästi häkkejä ja niihin liittyviä harjoituksia. Vielä viime kesänä Hurulle oli vaikea malttaa pysyä lauman perässä häkistä ulosotossa, sunnuntaina sekin onnistui useamman kerran. Koira on aiemmin ollut valtavan huolissaan isomman lauman jonon ensimmäisistä lampaista ja siksi ulosotot ovat olleet haasteellisia, koiran rynnätessä pysäyttämään ekoja marttoja.
Toisella kierroksella ährättiin sisällä sorttausta ja väliintuloja. Huru taitaa tykätä ahtaista paikoista.

Tänään oli normisetti maanantaitreenit ja Bowwe sai aloittaa. Voi hyvää päivää sitä koiraa... oli aluksi sitä mieltä, ettei näe maneesissa lampaita. Seisoin itse paalin takana ja Bowwen palatessa hakukaarelta se hyppäsi paalin päälle. Huoh, ajattelin, että jos se ei nyt niitä lampaita muka näe, niin vien sen autoon.
Koira aisti ehkä ennemmin mun kiereähkön äänen sävyni ja päätti totella ennen tukkapöllyä. Mitähän tuosta koirasta nyt sitten oikein sanoisi: ihanan kamala ja valtavan nopea. Hommat hoituu, mutta tyylipisteitä ei ansaita, lisäksi se tekee asioita hieman asenteella: " joo joo mä tiedän tän, teen sen omalla tyylilläni". Kun se ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu, kuulokin palasi ja se oikeasti kuunteli. Bowwen kanssa pitää poikeata tavoista, jotta sen saa kuulolle. Eli seuraavaa koetta varten minun on opeteltava kävelemään käsilläni.

Huru treenasi ulkona pyörössä. Olen asettanut itselleni tavoitteen lähettää koiraa myös oikean kautta, sillä meinaa vaan vanhana PK-immeisenä koira aina olla vasemmalla puolella lähetyksessä. Näyttää siltä, että koiratkin ovat oppineet kaaren vain vasemman kautta. Toivottavasti saan Hurulle opetettua myös toisen suunnan, hyvillä jäljillä ollaan jo. Hurun kapasitetti taitaa olla rajallinen, sillä uuden oppimisen myötä pysähtyminen hakukaarella on päässyt vallan unohtumaan. Täytyy ottaa tuo nostokin taas treenattavien asioiden listalle mukaan.
Tälaista kivaa sitä ihminen on päässyt tekemään eikä ole tarvinnut SIIVOTA!!!

Ei kommentteja: