maanantai 13. huhtikuuta 2015

Malttia portilla

Huru tarvitsee erityistä malttitreeniä aitauksien porteilla kulkemiseen. Sillä on valtava kiire pysäyttää portista jo kulkeneet lampaat, välillä se ryntää estelyistäni huolimatta lauman väliin ja kääntää martat takaisin aitaukseen.

Mitäs muuta sitä sitten treenattiin kuin malttia portilla. Aluksi neiti yritti kaahata laumaa pysäyttämään, mutta esitin kaikki tuntemani kevätjuhlaliikkeet, jotta sain sen takaisin. Onnistuin ja saimme tehtyä monta toistoa. Hyvä-kehusta Huru meinaa vielä lähteä paikaltaan, mutta muutaman onnistuneen toiston jälkeen kesti jo kehutkin paikallaan.
Porttitreenien suorittaminen onnistui hienosti kahden neliöaitauksen välillä, toisessa oli 3 paalia imuttamassa lampaita. Paaliaitaus oli koiralle valtavan mielenkiintoinen ja hieman haastavakin, sillä martat eivät ihan hevillä paaleja jättäneet. Hurun tasaisella liikkeellä lambit kulkivat suhteellisen vaivattomasti myös paaleilta pois.
Mutta Huru ei kuunnellut yhtäkään suuntakäskyä paaliaitauksessa, joten Peten neuvosta kehoitin koiraa tuomaan kaikki. Toisaalta, treenin fokus ei ollut suunnissa, joten hae kaikki käsky oli ihan riittävä. Suuntia ennättää vahvistaa myöhemmin.

Hyvät treenit Hurulla.

Bowwe pääsi myös pikaisesti pyöröön, juu siihen samaan, missä viime kerralla minulta meni koiraan hermot.  Hilkulla se oli tänäänkin, mutta loppu viimeksi sain tessun kuulolle ja hommiin.

Ei kommentteja: