tiistai 28. heinäkuuta 2015

Bowwen mielen taivutusta zen-tilaan

Nyt olemme Bowwen kanssa tehneet kolmella treenikerralla pelkästään rauhoittumis- ja hallintatreeniä.
Pyryharakan on vaikea ymmärtää, ettei se saa kiertää, silti jo ensimmäisllä kerralla kehut otettiin lupaavasti rauhallisin ja hitain hännän heilutuksin.
Harjoitukset ovat muutenkin tuollaiselle omatoimikokoajalle vaikeat, sillä kokoamisen sijaan, koiran pitäisi hallita laumaa pienin liikkein ja aluksi stopaten.
 Tämä viikon välein tapahtuva treeni ei ehkä ole paras mahdollinen zen-tilan treenaamiseen, kertoja saisi olla tiuhemmin ja kukin treenikerta maks 5 minuuttia. Mielenkiinnolla katson tämän zen-treenien vaikutuksen Bowween, eihän meillä oikein muuta vaihtoehtoa ole kuin rikkoa vanha tapa ja opetella uusi. Mikään ei tapahdu hetkessä, mutta olen päättänyt treenata niin kauan, että Bokin sen ymmärtää.

Hurulle olen esitellyt enemmän lauman nostoja eli rytmittänyt kuljetuksen noston tapaan. Kuopuksella on ollut yhtä vaikea pysähtyä lampaiden liikkuessa kuin Bowellakin, mutta se ottaa muistutukset pysähtymisestä paremmin vastaan eli tottelee. Ai niin, ihan aina Hurukaan ei muista totella esim. laidunnuksessa, se  ei malta aina odottaa käskyjä.

Näilä säädöillä kuitenkin jatketaan!


Ei kommentteja: