tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hajatelmia...

Rankahkon viime viikon jälkeen on aika summailla vähän tuntojaan paimennuksesta
Viime viikon kokeissa arvostelevana tuomarina toimi Radko Loucka Tsekeistä, hän piti myös maksulliset klinikkapäivät ennen kokeita. Torstain radan suunnitteli vieraamme ja launatain ja sunnuntain radat suunnitteli tuomariharjoittelija nelikko.

Jos aikaisemmissa kokeissa mielikuvituskaan ei ole ollut rajana ratojen tehtävissä, niin nyt radat olivat hyvin formaaleja, samoin olivat arvostelut ja suoritusohjeet. Eli aikamoista arpapeliä tehtävien suhteen, mihin kokeeseen on osallistunut ja minkälaisen radan ja lauman on saanut ajettavakseen. Eri kokeiden tuloksia  ei valitettavasti voi verrata keskenään. Kai se on normaalia kaikissa paimenniskokeissa... en tiiä.

Olo on enimmäkseen turhautunut ja hämmentynyt. Nyt täytyy oikeasti harkita mihin jatkossa tarmonsa ja rahansa keskittää.

2 kommenttia:

Woollandian kirjoitti...

Aika näyttää mhin suuntaan kokeet menevät, laji on kuitenkin vielä niin "nuori". Kyllähän selkeämmät ohjeet eri luokkien radoista toisi kisaradat samansuuntaiksiksi. Eri asia sitten mitä ominaisuuksia kisoissa halutaan mitata?

Anonyymi kirjoitti...

Anna Jaana ajan rauhassa kulua ja ota vähän etäisyyttä. Kyllä se siitä taas selkeytyy. Eikö se ole vähän sama kaikissa arvostelulajeissa, mutta tässä vielä enemmän kun on ne arvaamattomat elävät lampaat sekoittamassa pakkaa.

On sitä itselläkin välillä tosi turhautunut olo, mutta toisaalta kyseessä on harrastus. Sinä päivänä kun minulla ja varsinkin koiralla ei enää ole hauskaa tai mieltä koko puuhassa, minä lopetan. Mutta toistaiseksi huonojenkin päivien jälkeen on koittanut hyviä.

Anne