tiistai 8. helmikuuta 2011

Paimentamista vol.41

Jesh! Ennen treenejä Tanja & Yeff pyörähtivät kyläsillä, mubavaa. Koissut saivat kaasutella keskenään ja pikkutirppu purki ylimääräiset höyryt ennen treenejä.

Treeneistä:Olisikohan minunkin päähäni mennyt oppi perille, sen verran päättäväinen olin tänään: Ohjaamisessani oli jopa joku tolkku (Marikan avustuksella tietenkin).

Eka rundi poispäinajoa liinassa. Lambit olivat mukavan ketteriä, mikä oli suureksi eduksi treenissämme. Bowwen piti lähteä liikkeelle rauhallisesti, totella ja mennä maahan edessäni huomio lampaissa. Aluksi se yritti taas tulla luokseni tottelemaan, mutta häädin sen pois luotani etäämmälle. Aiemmin Bowwe on mennyt enemmän kuin hämilleen em. manööveristä, mutta tänään silläkin taisi loksahta yksi palikka paikalleen.

Toinen kierros, lauman kiertoa eri suuntiin ja käskystä maahan. Aatoksena oli täsmälliset tottelemiset. Tätä siihen saakka kunnes käskyt toteutettiin nopsaan, minkä jälkeen siirryimme normikuljetukseen: Koiran kiriessä itsensä liian lähelle laumaa, käsky maahan. Saimme muutamia hyviä suoria lähestymisiä laumalle hyvällä etäisyydellä. Bowwellehan on tyypilistä seilata lähellä lambien pyrstöjen takana, mutta tämä ei poispäinajossa oikein toimi, siksi nyt vaatimuksena on sopiva välimatka. Tämä tukee tulevia poispäinajotreenejä.

Ei kommentteja: