tiistai 25. tammikuuta 2011

Paimentamista vol.40

Eka kierroksella sisäflankkia ja lauman kiertoa siihen saakka kunnes käsky käy. Kuljetusta ja poispäin ajoa.
Minä sain huomautuksen epätarkoista käskyistä: Minun pitää olla selkeämpi eri käskyjen suhteen. Etenkin eteenpäin ajossa käskyni on niin epämääräinen, ettei koira voi tietää mitä haluan. Koira toimii, niin kuin se onnettomista käskyistäni pättelee.

Toka kierroksella lampaat villiintyivät ja kirmasivat maneesissa keskenään ilman koiriakin, ilottelivat ja pukittelivat oikein olan takaa. Liikkuivat tosi liukkaasti, joten meitin treeni oli poispäin ajoa liinassa. Kiinni ollessaan Bowwe tulee vieläkin herkemmin luokseni tottelemaan, siksi virittelin pienen "jäykistyksen" liinaan, jotta voin pitää elikon ainakin sauvan mitan päässä itsestäni. Luovuin viritelmästäni hetken kuluttua ja jatkoimme ilman sitä. Oikein mainio treeni, kun lambilauma oli niin ketterällä tuulella, Bowwekin sai mielikuvan itselleen kuinka hillitylläkin tavalla lauman saa liikkumaan.

Kaiken kaikkiaan Bowwen tottis on parantunut, mikä heijastuu kaikkeen tekemiseen. Minullakin on enemmän aikaa miettiä mitä seuraavaksi teen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvälle tuo teidän tekeminen! Harmi kun en itse ole ehtinyt paimeneen lähiaikoina! :(

Eija

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että teillä sujuu :-) Eiköhän taas eksytä joskus samoihin treeneihin.

Tanja