tiistai 4. tammikuuta 2011

Paimentamista vol.38

Uuden vuoden eka paimennustreeni!

Treeni alkoi maneesissa olevassa pyöröaitauksessa suuntien kertauksella. Tänään koiran piti kiertää niin kauan suuntaansa kunnes käsky maahan tulee eikä pysähtyä tasapainoon.

Bowwen huonompi suunta on selkeästi vasen, jossa se tahtoo ajautua liian lähelle laumaa. Alkukankeuden jälkeen sekin suunta alkoi sujua, siihen saakka kunnes Bowwen mielestä painetta ja kierroksia yhteen suuntaan oli liikaa, niinpä neiti loikkasi taas aitauksesta ulos. Siellä Marikan neuvosta käsky maahan ja kierros jatkui aitauksen ulkopuolella. Taisi kiertää yhden vajaan kierroksen ja päätti tulla takaisin aitaukseen, josta taas maahan käsky.

Kun suunnat toimivat jatkoimme treeniä koiran ahtautumista pieneen rakoseen aidan ja lambien välistä. Se ei ole aiemmin ollut Bowwelle mikään suuri rasti, etenkin kun on saanut tehdä sen omatoimisesti. Hiivatin paukapää jäkittää kaikessa vastaan, kun jotain pitäisi tehdä käskystä. Koira porsasteli minkä kerkesi ja minäkin olin ajoittain taas pihalla kuin lumiukko käskyineni. Lopuksi peruskuljetusta ja koissu lepämään. Taisi olla rankka treeni. Väliajalla sai leikkiä Wenjan kanssa, kesällinen hyvä fiilis näiden kahden koiran välillä oli vielä tallella.

Toinen kierros aloitettiin lambien haulla aitauksesta. Perustottis portilla kohdillaan (=iloinen). Saimme paimennettavat hallitusti ulos aitauksesta, Bowwe odotteli nätisti maassa ja yli käskyllä lambien eteen. Nyt oli ajatuksena treenata poispäinajoa aitausta hyväksi käyttäen. Ei se vieläkään meiltä suju. Koira kulkee mielellään takanani tai sivulla. Lambien ja minun välissä sille iskee valtava tarve hakea lampaat luokseni. Seis käskyllä se tulee luokseni -> välimatka lampaisiin kasvaa -> koira ottaa ne laukalla kiinni -> lampaat kipittävät lujempaa -> Bowwe kiertää niiden eteen ajaakseen minulle. Taidettiin saada pari-kolme metriä kuljetusta aikaiseksi. Lopuksi häkitimme lampaat seuraavaa varten.

Kyllä tämä tästä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kivalle ja monipuoliselle treenille! :)

Hyvää alkanutta vuotta teille!

Eija & Reiska