tiistai 11. tammikuuta 2011

Voi Holik, voi Holik

Pakko kirjoittaa, ei tule uni silmään...
Tulin just EKKL:ta ja yksin. Holik jäi sinne tehohoitoon vakavan anemian vuoksi. Holikin hematokriitti oli 10, kun normi on 35-36 ja verensiirron raja on 15. Verinäytettä otettaessa lattialle roiskahtanut veri oli kuin mehukattia.

Ei ole meidän ukkelilla hyvä olla. Raskain mielin sen sinne jätin, mutta muutakaan en kyennyt tänään vielä päättämään. Holikin kunto romahti kahden viimeisen päivän aikana niin, ettei se jaksanut 50 metriä pidempiä lenkkejä. Syödä se on kyllä jaksanut ja ruoka on maistunut hyvin.

Lähettäneen lääkärin ottamissa kuvissa saatikka ultrassa ei näkynyt sisuskaluissa mitään hälyyttävää, sydänkin pamppaili vahvasti. Silti koira on niin huonossa kunnossa, ettei sille heti voi tehdä mitään suurempia tutkimuksia. Verensiirto asap. tänään yöllä. Ei taida Holik saada itse luovuttamaansa verta ja luulen, että maksamme sen laskussamme samalla tavalla kuin kaikki muutkin.

Ennuste ei silti ole mikään valtavan hyvä jos kyseessä on alustavasti epäilty sekundäärinen immuunivälitteinen hemolyyttinen anemia. Yleensä em. anemia on nuorten narttujen sairaus eikä Holikin oireet kyllä suoranaisesti viittaa siihen, mutta ehkä huomenna ollaan viisaampia. Voi tätä tuskaa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttyneenä luin tekstin. Epätietoisuus on kamalaa. Jaksamista! Täällä toivotaan Holikille parasta ja paranemista!

Eija

Anonyymi kirjoitti...

Yritä jaksaa Jaana!! Täällä ollaan hengessä mukana.

t. Merja ja Jykä