tiistai 8. marraskuuta 2011

Paimentamista vol.100

Bling Blong, 100 kertaa täynnä!!! Jos laskisi, kullekin treenikerralle 20 minuuttia treeniä, niin tunneissa olisi kasassa reilu 33 tuntia. Ellen nyt väärin muista, niin joku viisas on sanonut, että koiran kouluttaminen paimentamisen salohin vie 48 tuntia. 15 tunnin kuluttua Bowwen ja minun pitäisi osatakin jotain ;-).

Tänään lambien poispäin ajona yhdeltä sivulta avoimeen häkkiin ja koira häkkiin lambien taakse työntämään villakerät ulos. Eka kierros meni kyllä enempi sähläämiseksi. Ajauduimme aivan liian lähelle lambeja ja häkkiä eikä vastalevitetyt oljet maneesin pohjassa helpottaneet lambien liikkumista yhtään. Jäivät syömään milloin mihinkin. Sinällään hyvä asia harjoitella tosi jähmeiden lampaidenkin kanssa.

Tokalla kierroksella otin taas naksun mukaan ja aloitin poispäin ajon liinassa. Saimme liinan avulla helpommin lambit liikkelle ja oikeaan suuntaan, sillä koiran stopit olivat täsmällisemmät. Naksun vuoksi koira oli huomattavan innokas tottelemaan verraten ekaan kierrokseen, poispäin ajossa se vaan kääntyy minua kohden odottamaan palkkaa. Doh, pikku juttu lopulta.
Pönöt lambit olivat haastavia ja liian lähelle ajautuvan koiran on hankala saada niitä likkeelle, jos/kun ne ovat päättäneet jäädä syömään. Lisäksi Bowwe on ketjuttanut kaksi osaa tässä treenissä yhdeksi: Lambien häkkiin työntäminen ja sen jälkeen se siirty suoraan lambien taakse ajamaan niitä ulos. Istui takakenossa suu supussa lambien takana, keskittyneenä, odottaen seuraavaa käskyä. Voiko siitä nyt ihan kamalan vihainen olla!?

Ihan treenin lopuksi koira oli lambien kanssa vastakkaisella puolella maneesia ja ohjasin koiraa kauempaa. Hitto, se toimi paljon paremmin, kun minun sählätessä lähellä. Nyt selvisi se lenkottamisen syykin, koira haluaa kauemmas minusta. Hah. Kukapa ei haluaisi ;-).
Taas ihan mahdottoman opettavainen treeni!!!

Illan päätteeksi Bowwe kaahotti miltei täydenkuun loisteessa kotitonttia ympäri, nenä savessa se sisälle juuri tuli. Tällä hetkellä pötköttää itseensä kietoutuneena soffalla.

Ei kommentteja: