tiistai 15. marraskuuta 2011

Paimentamista vol.102

Avonaiseen häkkiin poispäin ajona. Huh, Bowwella oli ekalla kierroksella jumalaton vauhti ja into. Ohjaajakin oli himppasen hidas käskyineen. Saatiin lambit häkkiin, jouduin kyllä tukemaan koiraa, mutta sen elikko vaati. Lopetimme treenin tähän onnistumiseen. Parempi niin kuin hinkata ja hiplata. Bowwelle se ei ainakaan sovi, se tahtoo ketjuttaa asioita omassa päässään ja tekee liikaa päätelmiä seuraavasta manööveristä, kun ei varmasti aina tiedä mitä siltä halutaan.

Tokalla kierroksella puhaltelin käskyt pillillä, johon Bowwe reagoi huomattavasti paremmin. Saatiin osa lambeista pari kertaa häkkiin ja lisäksi hienosti ulos. Ulosajaminen on Bowwen lempparihomma, kun saa ährätä lambien ja aidan välissä. Bowwella on vielä paljon opitavaa: Jos lähetän koiran lauman eteen stoppaamaan sen, niin se automaattisesti lähtee tuomaan niitä minulle. Sitä pitää siis treenata.

Lyhyet ja haastavat treenikerrat sopivat Bo:lle hyvin, kuitenkin niin, että koiralla on mahdollisuus onnistua ja oivaltaa. Elikko tekee nykyään asioita yhdessä ja haluaa selvästi miellyttää. Kivvaa!
.

Ei kommentteja: