lauantai 4. helmikuuta 2012

Anetten BH-kurssilla

Tänään Bowwe pääsi piitkästä aikaa ryhmätottistreeneihin, Anetten ohjaamalle BH-kurssille. Ryhmäläisten piti kertoa taustatietoina 2 hyvää ja 2 "pelottavaa" asiaa. Minä ilmoitin seuraavaa: Bowwe on lennokas keekoilija, siinä on ne kaksi hyvää ja kaksi pahaa. Epäilen, että se jaksaa pysyä paikalla makuussa paikallaan.

Aamulla ennen lähtöä tsekkasin pakkastilanteen ja taisin katsoa digimittaria hieman huolimattomasti, kun sain lukemaksi -20 astetta. Yllätys oli suuri, kun auton mittariin rävähti -28 astetta. Ilmankos Berlingo oli hieman jähmeämpi, kytkimelläkin kesti pari sekuntia palata yläasentoon. Matkalla pakkanen vaan kiristyi ollen parhaimmillaan -31 astetta. Hyvin kuitenkin pääsimme Ehyt-areenalle treeneihin.

Aloitimme seuraamisella ja me pääsimme klinikalle ensimmäisenä. Samalla meidän ensimmäinen harjoituksen paikka tuli esille. Bowwe ei tunne käskyä sivulle, vaan seuraa kättäni, ilman käsiohjausta koira jää kauemmas ja vinoon. Seuraaminen on iloista ja koira pitää hyvin paikkansa. Ohjaalle ja koiralle määrättiin malttitreeniä sekä ohjaajan käsien merkitys pitää häivyttää.

Muiden treenatessa Bowwe otti paikalla oloa häiriössä. Lopuksi treenasimme käännösten tekniikkaa, valitettavasti Bowwe sai näykkäyksen peppuunsa ohittaessamme toista koirakkoa. Taisi sattuakin, sillä elikko kiljaisi kivusta, jatkoi kyllä seuraamista. Bowwe ei haastanut sitä toista koiraa mitenkään, sillä oli kontaktissa kaiken aikaa. Ikävä episodi, mutta Bowwe ei siitä näyttänyt ottavan painetta, toivottavasti ei jääkään mitään hampaan koloon toisia koiria kohtaan.

Ei kommentteja: