tiistai 7. helmikuuta 2012

Paimentamista vol.122

Meidän molempien malttitreenit jatkuivat. Aluksi Bowwe pääsi hakemaan treenilampaat pihatosta ja sen suojasta maneesiin. Ulkoaitauksen lambit siirtyivät sisätiloihin Bowwea karkuun sen ilmestyessä aitaukseen. Lähetin koiran suojaan sisälle hakemaan paimennettavia ja ekalla yrityksellä sieltä tuli ulos ne 4 paimennettavaa, jotka sain suht helposti siirrettyä maneesiin.

Yritin olla mahdollisimman vähäeleinen ja -sanainen, onnistuinkin siinä. Koira toimi myös huomattavasti maltullisemmin, meni maahan mielellään. Toki palkkasi itseään syöden pipanoita. Hakukaarilla se vielä istui vislauksesta, mikä olisikin oikea asento siihen vislaukseen, lähempänä minua se meni mielellään maahan saadakseen imuroitua niitä pipanoita.

Tokalla kierroksella jatkoimme samaa viileää linjaa, nyt kuitenkin kielsin vaffalla käskyllä pipanoiden imuroinnin. Toimi pal paremmin kuin kepin huitaisu. Hyvä mieli molempien maltillisesta toiminnasta. Tosi asia on vaan se, että taatusti tuo meidän molempien sählääminen on niin selkäytimessä ja putkahtaa tiukan paikan tullen aina esille... aina kun keskittyminen herpaantuu. Huonoista tavoista poisoppiminen vie huomattavasti kauemmin kuin oikean tavan opetus.

Ei kommentteja: