tiistai 28. elokuuta 2012

Paimentamista vol.158-160

Viime viikon treeneistä.
Hiplaustreenejä: mm. maltanristi, häkityksiä ja pysähdyksiä. Olemme siis tehneet täsmä- sekä perustreenejä. Meidän kohdalla se tarkoittaa hakukaaria, suuntia ja pysähdyksiä. Treenit ovat menneet vaihtelevasti ja Bowwe koittaa paskan syönniltään keskittyä myös olennaiseen.

Eilen ajettiin viikonloppuisen partisten II-luokan mestisrata.
Alku ja etenkin silta oli aikasmoista menoa. Bowwe pyörähti lauman ympäri sen ollessa sillalla ja siihenhän ne martat sitten jäivät tiiviissä ryppäässä. Hinkattiin elikot sillalta alas ja siirryttiin poispäin ajoon. Onnistuimme siinä Bowweksi hienosti, saaden lambit nätisti ja suht hyvillä linjoilla kahdesta portista läpi. Sen jälkeen oli peruskuljetuksella kujanteeseen, johon lambit nätisti kipittivätkin. Jälleen Bo pyörähti lauman ympäri ja lambien ulostulo tökkäsi. Muutaman ärräpää ja koira taas ruodussa.
Siirryimme peruskuljetuksella laidunnukseen, joka oli hieman hätäinen. Lisää kuljetusta häkille. Tässäkin Bowwe karkasi käskyn alta enkä päässyt häkille ilman lampaita. Onneksi sain portin osittain auki ja lambit häkin suulle. Pari jäi portin väärälle puolelle, niiden siirtelyyn tarvittiin pari oikeaa ja vasenta liikettä. Hyvä juttu eikä lampaat kiertäneet häkkiä kertaakaan. Häkistä lambit poispäinajona kohti viimeistä porttia. Onnistui!
Viimeisen portin jälkeen martat hallitusti kohti varikkoa.

Tokalla kierroksella olimme pienemmässä harjoitusaitauksessa suuren lauman kanssa hakukaarien, stoppinen ja poispäin ajon merkeissä. Bowwen kanssa täytyy treenata sisäflankkeja, etenkin vasen on sille hyvin hankala.

Ei kommentteja: