maanantai 10. syyskuuta 2012

Paimentamista vol.163 ja BC-paimennuspäivä

Tänään vietin viimeistä kesälomapäivää ja osallistuttiin BC-paimennuspäivään.

Mukana riennoissa oli Bo:n puolisiskoista, Stella (Riemu & Bataille), Viia (Riemu & Cyrys), Root (Riemu & Cyrys) ja velipoika Jykä plus Bowwe.

Stella oli ainut (pois lukien Bowwe), joka oli aiemmin käynyt lampailla.
Nuorimmaisetkin (Viia & Root) aloittivat liinassa ja ensi hämmennyksen jälkeen molemmilta löytyi vietti koota ja kiertää laumaa. Lopuksi pennut pääsivät vapaana kokemaan lauman huumaa. Hirmuisen nätisti tytöt käyttäytyivät. Viettitaso pysyi juuri sopivana, hännät eivät nousseet, lisäksi ohjaajaa kunnioitettiin. Ehketi seuraavalla kerralla, niin kuin yleensä käy, nähdään myös "korvattomuutta" Tästä on silti hyvä jatkaa.

Stella (3 paimennuskertaa liinassa takanaan) tutustui Woollandian lampaisiin myös liinassa, mutta pääsi hetken kuluttua myös tutustumaan laumaan vapaana, liina perässään. Ohjaaja oli valppaana ja osasi ojentaa koiraa oikeissa paikoissa. Usein ahtaat tilanteet provosoivat koiraa käyttämään enemmän fysikkaansa. Anna-Leena oli tarkkana ja onnistui puuttumaan tilanteeseen juuri oikeaan aikaan.

Lopuksi Jykä, vahva veturimme ;-)! Eihän Jyrkikään mikään pahis ollut, vaikka iso onkin. Liinassa on hyvä vetää kuin hinaaja, suurin into edetä loppui, kun veto liinasta loppui parin aitauksen kierron jälkeen. Hieman koira hämmentyi komentelusta, mutta kyllä se lauman kokoaminen sieltäkin löytyi.

Marika oli jokaisen apuna aluksi, mutta nähtyään koiran luonteen antoi ohjaajan viisasti selviytyä itsekseen. Ymmärrettävästi on aluksi vaikea hahmottaa, mitä täytyy tehdä, mutta sen oppii vain tekemällä ja lampaita lukemalla.

Bowwe teki perustreenejä: kaaria ja stoppeja. Neiti taisi ennemmin esitellä paskansyöntitaitojaan... olisikohan geeneissä, kun kaikki muutkin siitä paskasta tykkäsivät. Oikeastaan me olimme ennemmin "huonona" esimerkkinä, siis hyvässä mielessä. Jokainen näki mitä saattaa seurata, jos koira ei aina kuuntele. Saattoihan meitin tekeminen ajoittaisine stoppeineen näyttää jopa hyvältä, mutta silti kunkin oli hyvä nähdä, mitä näennäinen totteleminen tarkoittaa.

Innostuneita paimenia oli kiva katsella ja mukava tavata teitä kaikkia!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaikille mukavasta seurasta! Ja erityisen mukavaa oli nähdä teitä, Jaana ja Bowwe pitkästä aikaa!! On muuten uskomattoman vaikeata hallita yhtä aikaa monta liikkuvaa osaa: lampaat, koira, oma takaperinkävely, liina ja sauva, huh huh :)
t. Merja ja Jykä