lauantai 24. marraskuuta 2012

Muori aiheutti sydämen tykytystä

Keskiviikko aamuna Raiputti aiheutti emännälleen huolta ja harmaita hapsia. Aamupissojen jälkeen Raiputti asettui uudelleen nukkumaan. Noilta unilta noustessaan sen jalat eivät näyttneet pitävän, mutta ei sen tasapaino makuullakaan pysynyt.  Ihan kamalan näköistä ja koira oli hädissään minusta puhumattakaan. Yritin toimia rauhallisesti ja autoin Raiputin ylös, vein sen varoen portaita alas ja ulos nähdäkseni pysyisikö se paremmin pystyssä, kun jalkojen alla ei olisi liukas lattia. Ei pitänyt tasapaino ja se heitti pari volttia ulkonakin. Nostin sen autoon, ettei se satuttaisi koikkelehtiessaan itseään. Odottelin, että paikallinen eläinlääkäri (AB-klinikka) avaisi klinikkansa ja karautin paikalle.

Autosta ulos tullessaan Raiputti liikkui onneksi jo miltei normaalisti ja pääsimme silti miltei heti Tuulia-lääkärin pakeille. Raiputin tassujen tuntoasitimukset (asentotesti) testattiin ja todettiin niiden olevan alentuneen, enemmän takajaloista kuin etukonteista. Sydämestä kuului selvä sivuääni eivätkä pupillitkaan reagoineet kunnolla valoärsykkeeseen. Näiden löydösten pohjalta Raiputista otettiin verikokeet maksa-ja munuaisarvojen kartoittamiseksi sekä röntgenkuva sydämestä. Jutustellessani kerroin Raiputin kapsuttaneen vasenta korvaansa ja siksi höröttimet tutkittiin myös, epäillys sisä-/välikorvan tulehduksesta oli olemassa. Muut oireet saattaisivat viitata myös lievään infarktiin.

Veriarvot olivat normaalit eikä sydänkuvastakaan lopulta löytynyt mitään hälyyttävää. Noidern löydösten perusteella hoidetaan korvatulehdusta antibiootein ja kuunnellaan sydän ensi maanantaina ja päätetään sitten mahdollinen sydänlääkitys. Kyllä se ikä näköjään vanhustakin jo painaa, tuo episodi oli ikävä muistus siitä.

Loppuviikon sen on viilettänyt normaaliin tapaansa häntä sapelina haisujen perässä.
Pus <3 Raiputti-mummeli!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi muori-kulta, sydämentykytystä aiheutti täälläkin kun kuulin sairastumisesta.

Onneksi Rai voi jo paljon paremmin :)

t. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Huih, säikähdin itsekin kun luin kirjoituksesi!

Parempia vointeja Raille!

-Eija & Reiska