maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hakukaaria tolppakoiran kera

Parina maanantaina olemme ottaneet Bowwen kanssa hakukaaria siten, että Minnan Remppa on ollut tolppakoirana. Viikko sitten oltiin vielä maneesissa ja harjoite meni enemmän kuin hyvin. Siitä innostuneena menimme tänään ulos laitumelle.

Lambit olivat mukavan yhteistyökykyisiä eikä niillä ollut vetoa avolaitumelta pois. Koirat toimivat hyvinkin johdonmukaisesti, vaikka ohjaajasta välillä tuntui toisin. Onneksi Tuija oli koutsaamassa ja näki tilanteet ja niiden syyt ulkoapäin. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen ja jos uskallan sanoa sen ääneen, niin luotan jo koiraani ja sen varmasti Bowwekin aistii.

Huru hömpötteli sisällä ja sen käsitys lambien lähestymiseen on suoraan päin. Täytyy jatkossa itse olla lähempänä laumaa, jottei se pääse pamauttamaan omalla tyylillään. Muutama oikea-aikainen pysähdyskin saatiin aikaan kuljetuksen yhteydessä.

"Pikku"-neidin täytyy aika ajoin käydä moikkaamassa katsomossa olevat ja tulevat, sen verran pienellä liekillä se vielä tuon paimennuksen suhteen käy.

Kaiken tämän lisäksi Minna lupautui meitin kanssa näyttelytreeniin Rempan kanssa. Voi hyvää päivää mikä venkula tuo Hurunen on. Kaksi vaihtoaehtoa etenemisessä, joko se juoksee mun takana tai loikkii ja pomppii mun edessä. Huh huh. Tänään oli 5 kerta taluttimessa, joten ei kai tartte ko katsoa peiliin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä niin ymmärrän sun näyttelyharjoitusvaikeuksia.

Otin itse tänään Hitin kanssa hihnassa juoksua ja se oli vauhdikasta. Yhdelläkään askeleella ei ollut kahta tassua enempää maassa, yleensä ehkä yksi tai ei yhtään :)

Juoksu meni aikaisemmin ihan kivasti, mutta nyt kun on alettu tottisharjoittelu, niin into ja kierrokset meinaa nousta taivaisiin. No kai se on kiva, että koira on iloinen :)

Anne

Minna kirjoitti...

Moi moi moi, ai kauheeta kun ei ehdi edes soitella...
Paula K