lauantai 27. huhtikuuta 2013

Paimennuspäivä

Paimennuspäivä Woollandiassa. Aamulla oli kylmä, mutta eipä vaivannut hetken päästä, kun kirmasin pellolla koirineni. Huomattavasti haastellisemmat villakerät kuin maanantaina. Karitsat olivat keskiviikkona vieroitettu ja uuhet olivat hieman huolissaan jälkikasvustaan. Oletettavasti sen vuoksi käyttivät heti tilaisuutta hyväkseen huomatessaan koiran puutteet ja levisivät pitkin peltoa. Siirryimme lopulta laitumen kaukaisimpaan nurkkaan, jotta saisimme edes jotain onnistumaan.

Tuijan  terävät silmät huomasivat monta hyvää asiaa, joitä hyväksikäyttämällä voin auttaa koiraani, ts. tässä täytyy kehittää omaa pelisilmää. Hieno ja haasteellinen päivä.

Harjoitteemme oli siis hakukaaria tolppakoiran kanssa: Johannan Pixie ja Mallan Arvon kanssa väännettiin. Toisella kierroksella Bowwe oli jo väsynyt ja totteli paremmin.
Lounaaan jälkeen Huru hömpötteli yhden kierroksen treeniaitauksessa. Se on kyllä hyvin erilainen verrattuna Bowween. No, ajan kanssa ja maltilla edetään.
Menimme Bowwen kanssa hakukaaria harjoittelevien "avuksi" pönöttämään. Neiti joutui olemaan paikallaan ja seuraamaan muiden treeniä. Keräsi sen verran intoa, että tärisi välillä innostuksesta. Lopulta olimme Johannan ja Lexyn tolppana ja ihan loppuviimeksi Bowekin pääsi tekemään yhden hakukaaren.

Ei kommentteja: