tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jännä päivä pikku Mirjamille!

Tänään oli se päivä, jolloin oli jo sen verran valoisaa, että ehdimme paimeneen ulos aurinkoon.
Tämä oli Hurun ensimmäinen paimennus avolaitumella. Hieman aiheutti ohjaajallekin sydämentykytystä ja ylimääräistä jännitystä plus keskittymistä.

Ensin menimme taluttimessa poispäinajoa, mutta kun tuo maalainen ei osaa kulkea taluttimessa, se aiheutti enemmän haittaa kuin hyötyä. Lampailla oli luonnollisesti veto lampolaan, haastellista, mutta onneksi Taimi the rautaportti oli vastassa pysäyttämässä karkulaiset. Marika tuli avuksi pitämään Hurua paikallaan, jotta ehdin lampaille ja kuljetukseen. Tuon manööverin jälkeeen saimme aikaiseksi muutaman kuljetuspätkän. Huru pysähtyy odottamaan hyvin, mutta valitettavasti ei vielä oikein ymmärrä kepillä ohjausta ja se päräyttää poikkeuksesta vasemman kaaren kautta pysäyttämään laumaa.

Aloitus oli toisella kerralla yhtä hankalaa, Huru jaksoi istua sekunnin paikallaan ja karkasi lampaille aihauttaen hajaannusta. Positiivista tuossa pennussa on se, että se pysähtyy hetkeksi ja antaa näin laumasta erkaantuneelle lampaalle tilaa palata muiden luokse.

Johanna ehti napata pari kuvaa toisesta kierroksestamme. Loput kuvat ovat väliaikapainia Pixien kanssa.

Kaikkien kuvien Copyright Johanna Korpijaakko
Asiallinen tahti

Stoppi

Halaus Pixielle

AAapuvaaaa!

Imperiumin vastaisku ja väistöloikka

Hammastarkki, Hurun kirsu ON Pixien suussa!

Pentu "pääsi" Kimmon syliin

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huru on minusta niin kaunis ja vahvan näköinen ikäisekseen. Varmaan se monipuolinen liikunta ulkona saa lihakset kasvamaan tasaisesti.

Ja Huru osaa jo kaukenlaisia pysähtymisiäkin. Taitava paimen:)
Anne