lauantai 29. kesäkuuta 2013

Positiivista asennetta paimenessa

Kaulaton iloinen paimen!
Maanataina ajoimme Bowwen kanssa Ranch-kisaradan uudelleen ja ajatuksella. Ainoana erona se, että häkitimme lambit samaan häkkiin mistä otimmekin. Koetin puuttua, niihin meidän miinuspiste kohtiin. Taisin onnistuakin, osassa kohtaa ainakin. ILOINEN.
Hurun kanssa mentiin liinasssa pitkin pellon reunoja. Noh, täytyy sanoa, ettei sen rohkeus vielä riitä ihan kaikkeen, joten se saa jäädä päänkasvatustauolle ja katsotaan syksyllä uudelleen.

Tänään paimennuspäivä ja Bo kolme kertaa lampailla. Tilasin taannoin 50 metriä  90 cm korkeaaa muovilanka-aitaa muovitolppineen ja tänään se viritettin puoliympyrän muottiin ikään kuin ohjaimeksi hakukaarelle.
Alkuoletukset oli, että Bowe oikoo ja hyppii aidan yli suoraan lampaille. Nyt oli kiva olla väärässä, ei loikkinut ja kulki kaaren vauhdikkaaseen tyyliinsä. Johanna oli partis Pixien kanssa treenikaverina ja tolppakoirana. Vaihdoimme parin kaaren jälkeen hakusuuntaan, jotta molemmille koissuille olisi tullut kaaret molemmista suunnista. Plussaa oli myös se, että hieman maltillisemmatkin koissut kiihdyttivat askeliaan kaaren pulleimmassa kohdassa. Pixie lisäsi kaaren pulleutta parilla metrillä. Peteltä hyvä muistutus kaaren lopun pysäytys/hiljennyskäskylle... se täytyy antaa Bowwelle hyvin paljon ennakkoon. Ei pysähtynyt kertaakaan, mutta hidasti kuitenkin muistutuksen jälkeen.

Toisella rundilla sama sävel. Alun sählän jälkeen lambit kaikkosivat treeniaitauksen luokse. En toki lähettänyt koiraa suoraan niiden perään, vaan 30 metrin päästä lähetin sen hakuun. No ei mikään pullea kaari, olisin ehketi itse voinut jeesata koissua sisäflankille. Enivei, Bowweksi nätti nosto ja parin erkaantuneen lambin laumaan tuominen. Bohan ei toistoista juuri perusta, joten teimme pari onnistunutta kaarta toisella kierroksella ja se oli siinä. Kiitokset Johannalle ja Pixielle treeneistä!!!

Kolmannen rundin tarkoitus oli puuttua Bo:n etäisyyteen kuljetuksessa. Voih, kun se olisi edes metrin kauempana, niin kaikki olisi helpompaa. Nyt tulin lauman läpi koiran luo joka kerta, kun se oli liian lähellä ja vein sen kauemmas laumasta. Koira ei kyllä vielä hiffannut ajatusta ja hölkkäsi lambien peppuun kiinni. Pakko jatkaa samalla tavalla, sillä riehuminen saa Bo:n vaan lähtemään kiertämään laumaan.

Kerrassaan hieno päivä! Ja voih, Woollandian keittiön antimia!!! Maaru on vieläkin pinkeenä. Nam nam!

Johannan ottamia kuvia, paitsi ne pari jotka ovat Johannasta ;-)
Paimennus_29_06_2013

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia paimenista :)

Anne