maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kalastelun alkeita paimenessa

Verkko viritettiin taas pellolle, vaikka Kimmo pellon laidalta ehdottelikin virvelin käyttöä kalastukseen. ;-)

Tänään Bowwelle oli hieman muutosta harjoitukseen, koska neiti ei millään malta pysähtyä hakukaarelta lauman taakse. Siksi lähdin tallustelemaan laumaa kohti ja sen läpi Bowwen eteen vaatimaan sitä pysähdystä. Tuija huomautti, ettei minun tarvitse heti heilua kuin heinämies, vaan rauhallinen kulku koiraa kohti ja säikäytys vasta lähellä. Uskokaa tai älkää koira hiljensi kulkuaan.

Toiselle kierrokselle lauma oli palannut suojaansa pellon laitaan. Yritin lähettää koiraa sinne, mutta ei se osaa katsoa saatikka hakea niin kaukaa. Noh, nätisti se sai lampaat suojasta ulos, mutta kun se ei pentele pysähdy sinne taakse. Aikansa pyörittyään lähestyin laumaa, jonka jälkeen se lähti liikkumaan luokseni. Odottelen Bowwen omaa oivallusta tuohon lauman nostoon. Tiedän, ei kannata pidätellä hengitystä sitä odotellessa...


Näillä säädöillä mennään jatkossakin. Lauman tuominen ja siirtäminen on mukavaa vaihtelua hakukaarien harjoitteluun. Lisäksi nyt kun koiralle on annettu hieman haasteelisempia tehtäviä se paskan syöntikin on vähentynyt minimiin.

Ei kommentteja: