sunnuntai 17. marraskuuta 2013

6 päivää TTA-leikkauksesta

Koirat ovat ihmeellisiä elpyjiä. Nyt kun suurimmat lääkehöyryt ovat haihtuneet kipulaastarin poiston jälkeen, menohaluja on entiseen tapaan. Koira on ihan mahdoton pidelttävä, ilman pyyhettä nivusissa, lenkeistä ei tulisi mitään tai siis koira loikkisi ja vetäisi kuin vimmattu. Tulehduslipulääkkeen määrää on myös vähennetty eikä sitä tarvitse antaa enää kuin tarvittaessa. Ajattelin pitää kuurin päällä yhtä kauan kuin antibioottikuuriki kestää eli tikkien poistoon saakka.

Liikuntaa lisätään asteittain, jotta lihaskunto saadaan pidettyä yllä ja kasvatettua hiljakseen entiselleen. Eka viikko pelkkää pissa-kakkalenkkiä, kestoltaan max. 10 minuuttia kerrallaan.

 Luutumiseen kuluvat 6 viikkoa ovat käytännössä kunnon ylläpitoa ja liikeratojen "avaamista". Hurun liikettä on itse tosi hankala arvioida, kun se kulkee niin lähellä tuon pyyheviritelmän vuoksi, mutta jalka on ihan aktiivisessa käytössä. Raajojen venyttelyn taakse päin koira hoitaa itse, mutta takareiden venytyksiin tarvitaan hieman ohjaustani.

Hissun kissun edetään. Löysin tällaisen artikkelin koiran kuntoutuksesta TTA-leikkauksen jälkeen ja tässä yleistä tarinaa ristisiteen repeämästä.

Näillä mennään.

Ei kommentteja: