lauantai 8. helmikuuta 2014

Paimenessa

Partisporukan kanssa paimenessa. Keli oli ihan perseestä, vettä satoi, tosin pelto oli hyvässä kunnossa eli puitteetniin kuin pitääkin ja seura mitä parhainta.

Bowwen treeni oli hyvin paljon samaa kuin aiemminkin: Lambit hallitusti ulos aitauksesta ja kuljetus pellolle. Stoppien vahvistamista, suuntia, hakuja ja tänään lisäksi sisäflankkeja.

Lampaat olivat hyviä sisäflankkien opetukseen, sillä ne liikkuivat liukkaammin eivätkä jääneet jalkoihin . Onnistuttiin tekemään  pari kertaa molempiin suuntiin ihan kelpoja sisäflankkeja.

Toisen treenikertamme käytti Huru sisällä maneesissa. Edellisestä kerrasta oli jo aikaa, tosin ei neidin itseluottamus ole mihinkään sillä välin kasvanut. Erona edelliseen maneesikertaan oli, ettei se käynyt kuin yhden kerran treffaamassa jokaisen katsomossa olijan. Samoin sitä pystyi kehumaan ääneen. Aluksi paimennussauvana oli keppi, jossa oli päässä liehuvia pussin riekaleita. Se oli Hurun mielestä aivan kauhistus noin minuutin treenin alusta ja sen jälkeen se sulki silmänsä ja tuli luokseni pussista huolimatta. Ainakin sillä on yhteys minuun, siitä propsit Hurulle, mutta sen keinot eivät riitä saada lampaita liikkelle, vaikka se tasapainoon pyrkiikin. Ihan lopuksi neiti tarjosi lauman hakua omaehtoisesti useamman kerran, johon olisi ehkä ollut viisasta mennä avuksi.

Päivän lopuksi Huru pääsi ystävänsä Pixien kanssa lyömään leikkiä pellolle. Huru koetti kaikki mahdolliset leikkiliikkeet ennen kuin Pixie tajusi, että edessä kekkaloi se musta kääpiö menneisyydestä. Sen jälkeen oli hampailla ja koirilla hauskaa.

Ei kommentteja: