lauantai 8. helmikuuta 2014

Avara luonto

En muista olenko aiemmin maininnut tontillamme (=viljasiilossa ja ladossa) elävästä rottapopulaatiosta. Hurun toipilasaikaan koissut eivät ole olleet ulkona samalla tavalla kuin viime talvena ja rottakansa on uskaltautunut juoksentelemaan jopa päiväsaikaan ladosta liiteriin.
Tänään aamulla pääsin todistamaan sellaista, minkä näkee yleensä TV:n Avara Luonto-ohjelmassa: Kanahaukka tinttasi oikein pullukin rotan ladon nurkalta. Valtavan nopea isku ja hetken haukka oli paikallaan kunnes lennähti lähimetsään saalinsa kanssa. Uskomaton kunnioitus tuota luonnon nopeutta kohtaan ja lisäksi valtavan iloinen, että se paksurotta on nyt vainaa!!!
Haukka on ilmestynyt pihapiiriimme tällä viikolla, nytkin se istu tuolla koivussa liki liiteriä ja latoa. Mahtavaa, että se jaksaa päivystää tuolla, toivottavasti rakentaa pesänsäkin lähelle ja käy hakemassa poikasilleen ruokaa pihastamme!!!

Toivottavasti pöllökin palaa partioimaan ja pitämään pimeään aikaan siimahännät kurissa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä pääsin myös kerran katsomaan kun pihalta varpushaukka nappasi pikkulinnun. Tosin se ei ollut yhtä mukavaa katseltavaa kuin rottien napsiminen.

Olen kuullut, että teillä on uusi kuntoutuslelu. Tämä haluais nähdä kuvia :)

Anne

Woollandian kirjoitti...

Siinäpä ratkaisu rottaongelmaan!

jaanakin kirjoitti...

Meidän pihalla on kesäisin nähty myös varpushaukka, mutta pikkulinnut osaavat pyrähtää puskiin haukkaan piiloon. Yhden kerran haukka sujahti varpusen perässä pääni ohitse niin, että ilmavirta tuntui poskella. Varpunen voitti sillä kertaa sujahtaen orapihlajapuskaan ja haukka pläsähti kuin aitaan.

Meitin kuntoutuslelu mosahti halki Hurun jumpatessa. Uutta takuuDoboa odotellessa ;-)