maanantai 31. maaliskuuta 2014

Olisiko lamppu nyt viimein syttynyt?

Huru aloitti tämän päiväisen jumpan treenilambien aitauksessa. Ensin lambit piti saada sisältä hallitusti ulos. Onnistuihan se, mutta ei ilman pakkausoperaatiota. Ähräsimme lambit yhdessä ja rauhallisesti ulos nurkastaan, tämän jälkeen ulos ja ovet kiinni.

Tuijan vinkistä otimme pitkästä aikaa lyhyen aurauskepin taas mukaan. Jos keppi heiluu olkalinjani yläpuolella ei siitä ole mitään apua, vaan Huru rynnii mielistelemään luokseni. Jalkojeni edessä heilautettava keppi olikin huomattavasti tehokkaampi, etenkin kun Huru ähräsi liian lähelle ja sai napsun nenäänsä. Oli sitten sen verran täydellinen napsu, että eläin siirtyi välittömästi kauemmas ja haki Tuijaltakin aidalta apuja. Eip herunut ja Huru päätti loikata aidasta ulos. Tuli onneksi kutsusta takaisin ja homma jatkui.

Ja voihan WAU, miten se jatkui. Hurunen tälläsi itsensä täydellisesti tasapainoon ja pysähtyi ja istahti sinne omaehtoisesti ja kesti kehut ryntäämättä luokseni. Mau-ahtavaa! Eikä vain yhden kerran, vaan useammin myös kuljetuksen yhteydessä käskystäni.

Ihan parhautta, että Tuija oli käskyttämässä minua, jotta pysyin yhtä määrätietoisena koko treenin ajan.

Bowwe pääsi Pixin kanssa hakukaaritreeneihin. Ei meinaa Bowwe mennä oikean kautta kunnolla laumalle, vaan leikkaa hakukaaren ja menee vasemmalta. Sain kutsuttua sen useasti takaisin uusintalähetykseen, mutta niilläkin kerroilla se pamautti oikean kautta lauman sivuun. Pixiellä samat onkelmat. Siispä Super-Tuija apuun.

Saimme ohjeeksi jatkaa hakukaarta yli tasapainon. Olipas koirista kiva treeni - oikein naamasta näki, kuinka olivat innoissaan saadessaan tehdä jotain uutta.

Hieno kevätpäivä!

Ei kommentteja: