lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevättä ilmassa

Maaliskuu ja aurinko paistaa. Ihana aurinkoinen päivä paimenessa ja palauttavalla lenkillä pellolla.

Jatkettiin harjoitteita treenilampaiden pihatossa: Bowwe pääsi ensiksi tottelemaan. Söi taas sontaa kiitettävästi, mutta ennättää onneksi myös siinä sivussa paimentaa. Treenattiin sisäflankkeja ja väliintuloja käskystä. Bowwen lempiliike, kun pääsee pompustelemaan lampaita rinnallaa. Bowwe hypähtää hieman eteenpäin ja samalla tönii lampaita pois tieltään. Hyvä treeni Bowwelle ja minulle taas muistutus tolkuttomasta käskyttämisestä: vasen vasen vasen vasen vasen. Voi hyvää päivää, etten saa ohjelmoitua itseäni uudelleen. On sitten muuten vaikein asia tässäkin lajissa saada itsestään kitkettyä väärät toimintatavat pois.

Hurunen on hitaasti lämpenevää sorttia. Eka kierros meni enemmän ihmetellessä, kun taas toisella kiekalla vauhtia oli tuplasti. Koiran ongelma on siinä, ettei se malta pysähtyä lauman taakse, vaan kiertää sieltä usein lauman toisellekin puolelle. Tästähän seuraa, että lampaat pakkaantuvat. Huru on siis oiva pakkaaja. Yhdessä irrottelimme lampaat aidasta/seinästä useampaan kertaan. Reippalla kannustuksella Hurunen ährää kyllä mielellään myös ahtaisiin paikkoihin, pussailee lampaita siinä sivussa. Lambit eivät oikein arvoistaneet Hurun märkiä pusuja, väistivät siis myös pehmeämmin lähestyvää koiraa.

Kaikesta huolimatta hyvät treenit. Täytyy koettaa suggeroida itsesä autuaaseen ja rauhalliseen zen-tilaan seuraaviin treeneihin. Mission impossible ;-)!


Palauttava lenkki pellolla

Ei ihan riitä vielä valo tuolle köyhän putkelle


Hurunen

Bowwelainen

Nuorisojengi

Lopuksi Hurun kulmikkaaksi leikattu polvi

Ei kommentteja: