maanantai 14. huhtikuuta 2014

Isolla laitumella paimenessa

Parin viikon tauon jälkeen lampaat olivatkin siirtyneet jo laitumelle. Hurulle ihan eka kerta isolla laitumella ja oih ja voih, neiti muisti, ettei lampaita pakata vaan tuodaan nätisiti. Onneksi Tuija oli laitumen laidalla muistuttelemassa minulle, ettei Hurun kanssa tarvitse käyttä kaikkea mahdollista arsenaaliaan käskyttämiseen.
Kuopuksen kanssa on pysähtymistä treenattu nyt kahdella viimeisellä kerralla ja koira on saanut itse valita asennon. Viimeksi Huru tarjosi tasapainossa istumista, enemmän se varmaan ihmetteli pennun lailla seuraavaa siirtoa, mutta siitäpä olikin hyvä kehua ja vahvistaa käskyä. Tänään odottelin samalla tavalla koiran omaa valintaa ja maltilliset kehut päälle. Lisäksi kuljetuksessakin riitti pieni käden liike vauhdin hidastamiseen.

Bowwen kanssa meni vähän reisille heti lähdöstä. Pirkale, kun pitäisi oikeasti olla jämptimpi aloituksissa ja lopetuksissa, Bowwe ottaa heti kaiken löysän pois ja rilluttelee. Saatiin kuitenkin aikaiseksi suht toimivat treenit, vaikka alku ei hyvää luvannutkaan.

Ei kommentteja: