keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Lauman irroitus aidasta ynnä muuta säätöä

Alkuasetelmat: Lampaita aitauksessa "siemeneksi", jotta saadaan todellinen tilanne vetoa vastaan työskentelyyn ja isomman lauman irroitukseen aitauksen vierestä.

Huruselle on ollut näköjään hyvin hyödyllistä irrotella lampaita takalampolan pimeistä nurkista, sillä tänään lampaat irtaantuivat hyvin nätisti aitauksen kyljestä kuljetukseen. Koira oli tosin hyvin hämmentynyt aitaukseen jäävistä lampaista eikä millään meinanut luovuttaa ja jatkaa kuljetusta irrotetun lauman kanssa.
Kuljetus sujui entiseen malliinsa: Aluksi Huru jaksoi kuljetella lauman takana, kunnes pakonomainen tarve rynnätä vasemman kautta luokseni yllätti. Iso koira on mieleltään niin pentu.

Toisella kierroksella lauma oli kauempana imuaitauksesta ja enemmän levällään. Lähestyimme laumaa vasemmalta ja annoin koiran itse päättää milloin se lähtee laumaa kokamaan. Matkaa lampaille oli noin 15 - 20 metriä, kun lauma alkoi liikehtiä näkyvämmin, johon Huru vastasi omalla liikkeellään. Koira ennätti lauman taakse, mutta vilkaistessaan taakse sille tuli taas kiire minun luo. Hoputin sen takaisin lampaille ja neiti toikin martat nätisti kasaan ja luokseni.

Lopuksi treenasimme paikallaan oloa ja paikalleen jäämistä lampaiden läheisyydessä. Edistystä havaittiin. ;-)

Bowwe, no joo, se on kyllä sellainen ravistettava ennen käyttöä malli.

Ei kommentteja: