keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Hakua avarassa maisemassa ja...

... hyvissä tuulissa, vaikka rata tehtiinkin vastoin haisumielikuville.

Kuvittelin niin, ettei pennulle ole väliä mihin suuntaan sen käytetyllä radalla lähettää. Olin väärässä, kyllä pentuakin imi keskilinjan vahvat tallausjäljet. Siksi kaksi ensimmäistä menivät vähän toisin kun oli suunnitellut, mutta silti Bowwe poimi hajun ja muisti mielikuvasanan "missä", palattuani lähtöpaikkaan. Radalla olleet muut haisut saivat vain pentu-pennun vähän kiemurtelemaan enemmän. Molemmat piilot olivat avoimia maamonttuja - uusia piiloja pennulle metsässä. Väkösteli jopa oma-aloitteisesti haukkua ekalla piilolla. Pentumaisesti Bowwe vielä maustaa haukkuaan sivuloikilla.
Teimme treenien lopuksi yhden haisumielikuvan varsinaisen hakualueen ulkopuolelle, tallaamattomaan metsään. Mm. piiloutui mahtavaan sivutuuleen syvälle metsään väh. 45 metriin kannella peitettyyn maamonttuun. Bowwe yhä edelleen ilmaisee saamansa hajun hännän heilutuksilla ja jumalattomalla vedolla hajun suuntaan, helppo vahvistaa hajua vihjesanalla. Palasin lähtöpaikaamme, joka oli yhä edelleen siellä n. 45 metrissä. Hajun ilmaisu oli niin vahva, etten epäröinyt lähettää koiraa niin kaukaa. Bowwe valitsi eri reitin kun meidän paluureittimme, juoksi selkeästi enemmän alatuuleen. Poimi hajun ja jaksoi tarkentaa kannella peitettyä maapiiloa. Matkaa on nyt pidennetty pikkuhiljaa, eikä Bowwea haittaa pitkä paluumatka.

Nenä neidillä on metsässä koko ajan auki, siksi treenien aluksi tekemäni esineruutu mielikuvalla ei ihan onnistunut, kun neiti haki ihan jotain muuta kun yhdessä viemäämme esinettä. Täytynee treenata aluksi esineet ihan jossain muualla.

Ei kommentteja: