tiistai 30. kesäkuuta 2009

Missä ukko?

Taas ne olivat Nummelassa hukassa ;-). Lämminta on piisannut, mutta onneksi metsä on sen verran peitteinen, ettei sinne päivälläkään pääse aurinko lämmittämään ilmaa. Bowwe oli taas tallomassa aluetta ja otimmekin sen ekana koirana.

Mielikuvilla mentiin ja aion jatkaa samalla tavalla jatkossakin ellei tuulet ole sopivia haisumielikuville. Onhan Bowwe sentään vielä pentu-pentu.

Eka maalimies vietiin vasemmalle. Ohjeistin mm:n etenemään jättöpaikasta keltaiselle merkille, joka oli noin 7 metrin päässä. Mm ei sitä kuitenkaan nähnyt vaan eteni sivulinjaa takakulman keltaiselle merkille saakka. Ei haitannut muuta kuin minua, kun luulin, että Bowwe juoksee hurua. No ei onneksi, teki hienon piston sivulinjalle ja etsi hajua nenäänsä. Onneksi tuuli oli vienosti keskilinjan suuntaisesti vastainen, joten edettyään tarpeeksi syvälle haisu tuli tuulen mukana koiran nenään. Menin osittain vastaan parivaljakkoa.
Kun vasen puoli nyt tuli ekalla pistolla tutkittua kaksi seuraavaa vietiin oikealle puolelle.

Toinen mm asettui etukulmasta 15 metriä sivulinjaa eteen. Bowwella on aika kiire takaisin keskilinjalle mm:n jätön jälkeen. Neiti tahtoo ne namit mahdollisimman pian. Keskittyy lähetykseen mielestäni hienosti. Mm toi Bowwen piilolta keskilinjalle.

Kolmas mm vietiin siis samalle puolelle. Takakulmaan, siten, että mm eteni jättöpaikasta n. 15 m piiloonsa. Tällä piilolla tuli jo taas turhaumahaukku, kun eväs ei ilmaantunut tarpeeksi nopeasti. Pentu tuli mm:n mukana keskilinjalle.
Pennulla oli kivaa, keekoili kehuista monella mutkalla. Hyvä treeni!
Mielikuvilla ei ehkä aluksi koiralla ole sammaleita lennättävää vauhtia, mutta uskon vakaasti kokeneempia, että se näyttävä vauhtikin vielä tulee. Nyt tahdon, että Bowwe keskittyy tekemiseen ja nenän käyttöön. Toistaiseksi olemme onnistuneet hyvin. Bowwe on oikein lupaava tapaus, muistuttaa kovasti paljon Salkaa pentuna. TYKKÄÄN!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän ihmeteltiin taustajoukoissa kun Bowwe lähtikin ekalla pistolla määrätietoisesti kohden takalinjaa vaan likka tiesi mitä teki. Siellähän se ukko luurasi:)
t. Anne

Sonja Enlund kirjoitti...

Vähän mietiskelin että mitähän ukot tekisivät ellei Bowwe niitä löytäisi?
Ai niin tietenkin, ainahan se löytää ;)
Hyvä Bowwe! Ja Jaana! ;)

T.Ylpeä Sonja :)