keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Ikioma Salka 12 vuotta

Maksalaatikko-nakkikakut on jo syöty päivänsankarin kunniaksi. Meidän Salka-muori täyttää tänään 12 vuotta.
Sitkeästi vanha frouva paarustaa metsälenkeillä, vaikka loppumatkasta yleensä käyttääkin vanhoja jälkiä. Kuulokaan ei taida olla entisensä vai liekö iän tuomaa arvokkuutta/jästipäisyyttä, kun ei aina jaksa kuunnella. Hajuaistissa sen sijaan ei ole mitään vikaa, mitään et siltä salaa syö. ;-)

Salka on sellainen kukkaistyttö: Sen päälaella on jokin ihme rauhanen, josta erittyy kukkaistuoksua, etenkin kun mielihyvä on korkeimmillaan. Sen aistii parhaiten aamuisin, kun frouva puskee päällään minua hereille ja ylös sängystä. Toki tuoksu on aina nuuskuteltavissa ja siitä Salka tykkää.

On kyllä ihan uskomaton ja ihana koira muutenkin, niin kuin kaikki omistajansa kanssa pitkään eläneet tessut. Olemme tässä ajan saatossa oppineet toistemme tavoille ja lukemaan toinen toistamme. Pelkkä murheellisten asioiden ajatteleminen saa sen katselemaan huolestuneena. Varmaankin sitä tulee hengittäneeksi eri tavalla, en tiedä. Minullekin on opetettu, mitä tarkoittaa tietynlainen pitkä tuijotus. Jotain tarttis yleensä silloin tehdä: Juomavesi on loppu tai joku muu karvahousu on luvatta sängyssä.

Tällaisina merkkipäivinä sitä tulee ajatelleeksi yhteiselomme rajallista aikaa. Voi kun sen saisi pidettyä luonaan ikuisesti!


Iän myötä Salkan korvat ovat muuttuneet yhä lennokkaimmiksi


Hieman on jo muutenkin harlekiinin kuono harmaantunut


Raiputti 9,5 vee


Hönö-Heikki Holik, reilu 8 vee


Bowwe ihan just 1 vee

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Salka-mummo, onnea onnea. Kunnioitetteva ikä ja viisaus.

t. Anne ja Timo

Sonja Enlund kirjoitti...

Paljon onnea Salkalle!

-Sonja

Emilia kirjoitti...

Onnea Salkalle! :)

jaanakin kirjoitti...

Salka-mummeli kiittää onnitteluista!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hirmusti onnea ihanalle Salka-mummulle ja vielä pitkästi hyviä ja niitä kullankalliita aikoja! :) Terv. Titta, Noita-ipana ja mäyrikset

Anonyymi kirjoitti...

vanhenee arvokkaasti ja kauniisti. Onnea !!! Mutta kaunis on tuo myös Bowwe neitonen :)

Sanna ja Baro

jaanakin kirjoitti...

Kiitos, Bowwe on minunkin mielestäni oikein nätti ja varsinainen vauhtihirmu, mutta ei kyllä voita (vielä) äitiänsä ja muita samasta pentueesta. Hitto siinä olisi ollut tautisen hyvä valjakkopentue! Vetopuuhat ovat myös Rain eli Pikkujalon B-pentueen äitykän mielipuuhaa.

Tanja kirjoitti...

Onnea Salka-äipälle!