torstai 19. toukokuuta 2011

Paimentamista vol.66

Marika ja Kimmo olivat parhaiksi palanneet Ruotsista Derekin paimennuskurssilta inokkaina jakamaan oppejaan meillekin.

Eka kierros isommassa harjoitusasitauksessa, jossa painetta on himppasen vaikeampi koiraan luoda. Paskansyöntiä ja muutakin keekoilua oli havaittavissa. Ohjaaja oli aitaukseen menessään luvannut toimia päämäärätietoisesti ja hallituin hermoin. Harkkana oli hakukaaret ja täsmäpysäytykset ja lopuksi häkitys.
Ihan aluksi oli haasteena toisen koiran työskentely aitauksen ulkopuolella, joten aloitin oman harkkani tarpeeksi kauakana toisesta virikkeestä. Bowwe söi taas sontaa, siksi kuulokin oli välillä varikolla. Siitä huolimatta minä en liiemmin karjahdellut (hyvä minä). Häkityksessä Bowwe on selkeästi jotenkin ketjuttanut toiminteen ja sen on huomattavasti helpompi totella ja jääkin oikein sopivan matkan päähän, jotta paine lampaisiin kuitenkin säilyy. Lambit siirtyivät nätisti häkkiin ja Bowwekin osasi suhtautua tässä tilanteessa hiplaukseen juuri oikealla tavalla - totellen. Häkityksen jälkeen koira kaarelle häkin ulkopuolelle ja maahan. Koira hallintaan ja aitauksesta pois. Onnistui.

Toka kierros pienemmässä aitauksessa, aiheena hakukaaret ja täsmäpysäytykset. Kimmon kommnettina minulle: Vähemmän huitomista sauvalla ja lempeämmät ohjaukset hakukaarelle. Paljolti meitin ongelmat juontavat ohjaajan (hyi mua) keekoilusta. Hyvä treeni, molemmille, sillä jos ohjaaja ei ole taagila ei koiraltakaan ihan mahdottomia voi vaatia.

Treenien lomassa Bowwe tapasi taas tilan pennut ja vieraisille tulleen, tilan pentujen velipoika, Uunon. Kyllä se noista pikkuisita tykkää. Wenja treffattiin heti harkkojen aluksi, muikeat treffit, valitettavasti painiin ei ennätetty ryhtyä.

BTW mä lupaan lopettaa tämän paimentreenibloggauksen jos jatkamme samalla tavalla vielä paholaisen luvulla eli 666 treenikerralla.

Ei kommentteja: