torstai 30. kesäkuuta 2011

Paimentamista vol.74

Häkitystä ja häkistä ulosasjoa HALLITUSTI, siinä eka kierroksen teema.

Villakerät olivat katosaitauksen portilla valmiiksi pönäkän tiiviissä kasassa. Jätin Bowwen kauemmas makuulle ja menin itse lambien luokse, jotta ne näkisivät minut ja lähetin vasta sitten koiran lauman ja aidan väliin. Tämä taktiikka onnistui, mutta Bowwen piti taas vetästä pari kierrosta lauman ympäri ennen kuin rauhoittui kuljetukseen. Se taas puolestaan meni rauhallisemmin ja jätin koiran taas kauemmas häkistä, jotta olisin saanut portin auki ja sainkin, sillä välin Bo lipui/valui kohti laumaa. Hiplattiin aikamme portilla ja saimme elikot aitaukseen. Ulosajo onnistui nätisti eivätkä villakerät karanneet heti katosaitauksen portille. Otimme siinä mukamas hieman poispäin ajon treeniäkin...

Tämän jälkeen pipanamaakarit katosaitaukseen, johon ne menivätkin innolla. Marika varoitteli, ettei niitä saa sieltä ulos, kun ne tiivistyvät katoksen alle. Me onnistuttiin, kaiketi siksi, että lähetin koiran aitaukseen ja katoksen alle heti. Saimme vielä lambit hallitusti ulos, vaikkakin paimennettavat pönöttivät jonnin hetken portilla haluamatta tulla ulos. Tämän jälkeen kuljetimme ne taas häkitystä varten. Alku samoin kuin ekassa häkityksessäki, mutta nyt hiplasimme pidempään portilla ja jouduin irrottamaan otteeni portista. Ei ihan huono työvoitto.

Toka kierros ranchi-kisan aitauksessa kisan alkupätkä: Lambit pikkuaitaukseen ja sieltä laitumelle. Harjoitustamme vaikeutti laitumella suoritettu hakukaaritreeni suuremmalla laumalla. Nooh, saimme lambit nätisti isommalle laitumelle ja kuljetettuakin niitä jonnin matkaa, sitten aloin hiplaamaan jotain typerää ja valuimme viistosti suurempaa laumaa kohden. Yksi päkä päätti ottaa ritolat Bowwe perässään. Hetken näytti, että koira saa käännettyä lampaan, mutta ei. Samaan aikaan jäljelle jääneet elikot rynnivät ohitseni myös kohti suurempaa laumaa eikä niitä pysäyttänyt vastaan juossut Bowwekaan. Pah. Yritettiin mukamas erottaa ittellemme osa laumasta. Jako onnistuikin, mutta kun Bowwe kiertää niin mielellään lauman eteen tuodakseen ne minun luo ja tässä tapauksessa kohti suurempaa laumaa, emme onnistuneet. Meitin olis pitänyt osata vähän enemmän, lambien veto kavereidensa luokse on niin suuri.

Kaiken kaikkiaan Bowwella oli tänään kuulokin kunnossa, ainakin ajoittain.

Ei kommentteja: