keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Ratatreeni

Helle ei hellitä, onneksi, se vie Bowwestakin suurimmat halut kirmailla ylimääräisiä kiemuroita.

Tänään siis treenattiin Ranch-kisan rataa ja tehtäviä. Lampaat olivat liukkaammasta päästä ja niillä oli hurja veto milloin mihinkin suuntaan. Edellisellä koirakolla paimennettavat hajosivat avolaitumelle ja osa niistä loikki lisäksi uuhien ja karitsoiden joukkoon. Siinä meillä menikin tovi setviessämme paimennettavat "sinkut" äitien joukosta takaisin laumaansa.

Edellisestä episodista johtuen Bowwella oli hurja kuri heti alusta lähtien ja Irma ja Topi stoppareina avolaitumen suuntaan.
Aluksi koiran kanssa paalille ja lambit häkistä hallitusti ulos.Villakerät haltuun ja kuljetusta kahden avoportin läpi, siitä matka jatkui kahden portin läpi avolaitumelle. Siellä taas kasikuljetus kaksi estettä kiertäen ja paluu takaisin aitaukseen kahden portin läpi. Sitten tuli meille se vaativin osuus, sillä Bowwe ei vielä osaa poispäinajoa. Yritettyäme hetken päätin kuitenkin kuljettaa lambit. Tästä jatkoimme ränniin, joka myös tulisi suorittaa poispäinajona. Itse en malttanut odottaa rauhassa lambien päiden kääntymistä vaan hiplasin suuntia. Nii-in, Bowwen laukka-askelilla päädyttiin aina väärään kohtaan. Taisi niistä muutama mennäkin rännistä, mutta siinä kohtaa Bowwelle tuli kiire kiertää lambien eteen -> osa lambeista palasi ränniin. Ei siis mikään tyylipuhdas suoritus, mutta lampaat nyt kuitenkin pysyivät kasassa. Tästä jatkoimme lambien häkitykseen, se sentään alkaa olla itselleni helpompaa ja Bowwekin aavistaa mitä siltä halutaan.

Toisella kierroksella saimme harjoitella jotain itselle haasteellista osaa, meillä se oli ränni. Nyt ohjaajallakin oli malttia ja lambit saatiin nätisti parijonossa rännin läpi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Koskas kisa on?

Joka tapauksessa onnea ja ohjaajalle malttia :)

Anne