sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Ranch-kisat Somerolla

Tänä vuonna olin sentään oikeana päivänä liikkeellä.

Luokkia oli kolme: I-luokassa rata tehtiin kokonaisuudessaan aitauksessa.
II-luokassa lambit ensin eroteltiin itse suuremmasta laumasta lähtöaitaukseen. Josta kuljetuksena avolaitumella kahden portin läpi sekä laidunnuspysähdys. Laitumelta pienenmpään aitaukseen, jossa poispäinajona ränni, yksi portti kuljetuksena sekä häkitys ja maltillinen ulosotto.
III-luokassa sama alku kuin II-luokassa, portit poispäinajona, laidunnuspysähdys ja lopuksi lampien ajo trailerin lavalle.

Me kisasimme Bowwen kanssa II-luokassa. Saatiin kokonaista 25/100 pistettä. Aikas paljon vähemmän kuin viime vuonna, jolloin saimme sentään 2/3-osaa maksimipissteistä. Nyt saalina VAIN 1/4-osaa maksimipisteistä. Ei kai tehty mitään oikein. Jos nyt jotain positiivista tarttee mainita, niin ei se Bowwe vieläkään syö niitä lampaita (imuroi kylläkin niiden pipanoita). Sais vaan totella. Eihän tuosta omasta suoritteesta nyt mitään mahdottoman positiivista fiilistä jäänyt, mutta onneksi sentään treenikaverit onnistuivat paremmin. Heidän puolestaan saa olla enemmän kuin iloinen.

Bowwea ei vaan paineella voi ohjata, heittää kaiken lekkeriksi, kun emännän pannu kiehuu. Maahan-käskyyn liittyy niin paljon paskafiiliksiä, että muutan käskyn johonkin muuhun. Lyhyellä vislauksella koiruus pysähtyy ainakin kotona hyvin (B:n paimentaessa muita koiria). Häätyy vahvistaa sitä nyt loman aikana päivittäin.

Ittelle tarttis tilata lobotomiaan aika ja Bowwelta voisi laittaa kaksi jalkaa toisiinsa kiinni, nottei pääsisi niin lujaa.

Elokuussa on uudet ranch-kisat ja niihinkin olemme ilmoittautuneet, saa nähdä otammeko osaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voi älä nyt ihmeessä lannistu. Vastainkäymiset kasvattaa luonnetta :)

Eihän tuloskaan ole suoraan verrannollinen kun viime vuonna olitte alimmassa luokassa eikö vaan. Elokuussa sitten katsotte uudelleen, miten sujuu.

Ja pisteetkin jäi sentään plussalle, niin jotain meni oikeinkin:)
Anne

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä lannistua, vastoinkäymiset vahvistaa! :) Ihmeessä elokuussa uudelleen kokeilemaan, mitä voit menettääkkään..? :)

Meilläkin tokokokeessa isännälle sanottiin, että sen pitäis laittaa aivot narikkaan koska isäntä kuulemma ennakoi käskyjä, ei koira.. ;)

Eija & Reiska

jaanakin kirjoitti...

Anne, juu ei ihan kokonaan olla lannistuttu. ;-) Honda-miestreenit ei vaan sovi meille (ts. tehdään kaikki saman liikkeet ko muutkin).

Viime vuonna I-luokka kulki myös avolaitumella, tällä kertaa vaan haluttiin tehdä ns. mölli-luokka, joka tänään oli I-luokka. Vaativuus ei siis sinällään lisääntynyt, muuten kuin tuossa lambien sortaamisessa, jota ei edes arvosteltu.