lauantai 7. tammikuuta 2012

Paimennuspäivä Woollandiassa

Aamu alkoi maittavalla aamiaisella, jonka jälkeen siirryimme maarut pinkeinä maneesiin treenaamaan.

Ekalla kierroksella poispäin ajon tekniikka kujanteen muodossa. Bowwe hölkkää aikas vauhtia lambien perässä enkä minä aina älyä pysäyttää sitä ajoissa, siksi koira valuu lambien sekaan. Homma hoitui paremmin, kun minä heräsin käskyineni. Jatkossa Bowwelle täytyy myös opettaa väliin-käsky, jotta saan sen ahtaista paikoista menemään haluttuun suuntaan kääntämään laumaa.

Tokalla kierroksella laajoja hakukaaria ja täsmällisiä pysähdykisiä. Bowwe päätti palkata itseään pysähdyksistä syömällä pipanoita. Keskittyi aarteisiin jopa sellaisella intensiteetillä, että aja-käsky jäi kuulematta. Murr. Noo kaaret olivat suht laajoja ja pysähdyksetkin kohtalaisen nopeita ainakin niissä herkkupaikoissa. Kolmannelle kierrokselle saimme Jirakin vanhan kuonokopan lainaan, nottei koira keskittyisi herkkuihin.

Lounaan jälkeen kolmas kierros: Häkitys ja osan lauman kuljetus häkkiin jääneiden vetoa vastaan. Olihan vaikeaa eikä Bowwe pitänyt kopasta vaan kynsi sen heti irti. Ei se kyllä pipanoitakaan ehtinyt syömään. Lambit kiersivät aitausta kuin iisakin kirkkoa ja niiden irroittaminen aitauksen vedosta oli haasteellista. Asiaa ei auttanut ohjaajan heiluminen. Ei pitäisi mennä Bowwen keekoiluun ja vauhtiin mukaan, vaan rauhoittaa tilanne ja aloittaa/jatkaa taas siitä.

. Hyvä päivä

Ei kommentteja: