torstai 12. tammikuuta 2012

Paimentamista vol.115

Melkein täydellinen treenipäivä!

Virittelin koiraa ennen vuoroamme tottiksella naksu/namu meinigillä.

Eka kierros poispäin ajoa. Vihdoista viimein sain koiran kulkemaan myös oikealla puolellani. Marikan neuvosta asetuin lauman ja koiran väliin, sivusuunnassa matkaa sen verran, etteivät lambit tule minun jalkoihini. Muodostelmamme oli siis kolmion formussa: lambit ensimmäisenä kärkenä, minä vasemmassa kärjessä ja Bowwe taaimmaisessa kärjessä. Aluksi koira yritti kiertää vasemalle puolelleni, josta palautin sen ajolinjalle. Parin kerran jälkeen se ymmärsi paikkansa ja sai paremmin minusta tukea työlleen, kuin jos olisin taas rämpinyt sen takana. Käännöksissä se tahtoo kiertää vielä yli, mutta se ei maneesissa niin paljoa haittaa. Välillä palauttavaa peruskuljetusta. Tosi tyytyväinen treeniin.

Toka kierros hakukaaria lambien uudessa isommassa suojassa. Ympäristö oli meille molemmille uusi, mikä ei haitannut treeniä ollenkaan, päinvastoin teki siitä mielenkiintoisemman. Niin, no olihan siellä huomattavasti enemmän pipanoita Bowwen iloksi. Palkkasi tietenkin itseään jokaisessa pysähdyksessä syömällä herkkuja.
Isompi lammaslauma liikkui rivakammin, mutta ei pillastunut Bowwen "ehkä" hieman tiukoista lähestymisistä lauman taakse. Nyt muistin kuljetuksissa (Marikan kehotuksesta) puuttua koiran seilaamiseen lauman takana eli pysäytys jokaisen sivuaskeleen jälkeen (pitäisi ehtiä pysäyttyyää ennen aikomusta).

Oikein hyvä päivä!
.

2 kommenttia:

Sonja Enlund kirjoitti...

Hyvä Bowwe!

Se naksutin on kyllä aika mainio apuväline :)

jaanakin kirjoitti...

Jep, siinä saa oman asenteen positiiviseksi ja se näkyy myös tekemisessä. Bowween ei nega_paine paimenessa toimi, se tietää, että sillä on nopsat jalat.