torstai 19. tammikuuta 2012

Paimentamista vol.116 ja 117

Tiistaina treenien aiheena hakukaarelta pysäytys tasapainoon, josta jatkokaari samaan suuntaan ohjaajan luo. Tästä asetelmasta poispäin ajoa.

Tuo koira lähtee liikkeeseen aina sen verran vauhdikkaasti, että poispäin ajo ei vaan onnistu. Kimmon avustuksella päädyin itsekin seuraavaan päätelmään: Koira täytyy opettaa kulkemaan myös hiljakseen lampailla. Bowwen askellajeihin ei kuulu käveleminen tahi hiljakseen liikkuminen.

Tänään teemana tiistaisen ahaa-elämyksen vuoksi rauhallinen kulkeminen. Vaikka Bowwe nousee naksusta ja namista paimenessakin aika tavalla ja tekeminen on suhteellisen vauhdikasta, niin otin riskin ja virittelin treenin alussa koiran em. keinoin. Jahka suurin into ja yrittäminen oli hieman hiipunut poispäin ajokin onnistui. Treeni päätettiin onnistuneseen kuljetukseen.

Bowwe osaa jo kohtalaisesti sisäflankit, ainakin silloin kun minä en heilu kepin kanssa. Saan sen jopa pysähtymään ja kääntämään lauman. Pieni reunaehto tässä on: Ohjaajan tarttis osata ne suunnat 100% varmasti. Ihan joka kerta ei onnistu Jaanakaan, miksi sitten Bowwe ;-)
.

Ei kommentteja: