torstai 26. tammikuuta 2012

Paimentamista vol.118 ja 119

Tiistaina Marika oli suunnitellut meille radan, vaikean radan meille.

Lambit olivat pienessä kolmen elementin aitauksessa maneesin nurkkauksessa, josta ne hallitusti ajettiin ulos. Lauman haltuunoton jälkeen poispäin ajona esteitä kiertäen, kasia tehden. Noo tuo poispäin ajo ei mennyt ihan kaavion mukaan. Bowwe hömpötteli taas, mitä enemmän se hömpötteli, sitä enemmän heilui keppi ja minun kattila kiehui. Ei TODELLAKAAN hyvä yhtälö. Kaiken sähläämisen jälkeen häkitys. OMG, lambit eivät sitten millään halunneet mennä siihen pieneen aitaukseen. Tilannetta ei tietenkään auttanut villi liikkuvainen koira. Ährättiin tovinen aitauksen portilla, mutta saatiin lambit viimein aitaukseen.

Toka kierros samaa vääntöä. Minun tarttis ottaa se diapam ennen treenejä ;-).


Tänään hakukaaria ja täsmällisiä pysäytyksiä, josta samaan suuntaan jatko kaarelle, pysäytykset neljäsosien kohdalla. Noh, maneesin tulo piti ottaa uusiksi, kun elikko taas karkasi lambeille. Koira takaisin ulos ja uusi yritys. Ei se tyhmä ole, malttoi mielensä, jotta pääsi hommiin. Koira pysähtyi ajoittain hyvinkin täsmällisesti. Poispäin ajossa en saisi antaa koiran valua liikkeelle ennen käskyä. Marikan neuvosta täytyy odottaa pidempään ennen seuraavaa käskyä, jotta treenissä ja käskyissä olisi johdonmukaisuutta. Jotenkin sitä tulee hätäiltyä noiden käskyjen kanssa, ettei koira vaan pääsisi ottamaan varaslähtöä tai tekemään jotain väärää.

Toka kierros samoilla nuoteilla. Tuijalta hyvä huomio tauolla: Pitäisi olla video muistutuksena siitä, mitä meidän treenit vielä viime talvena olivat... ts. itselle vahvistusta kehittymisestä. Pakko kai se on myöntää, että ei se enää ihan niin hullu ja holtiton ole, siis koirakaan ;-).
.

Ei kommentteja: