torstai 3. toukokuuta 2012

Paimentamista vol.141

Ekalla kierroksella poispäin ajoa, koska treenilampaat olivat tällä kertaa liukkaasti liikkuvaa sorttia. Aluksi elikko oli taas hieman laukalla, mutta loppuvaiheessa muutama yhteinen sävelkin taisi löytyä ja häkitimme lambit eka yrittämällä. Koira teki töitä sopivalla vietillä häntä alhaalla. Ainakin itse olen tyytyväinen tähän edistykseen. Muut eivät tainneet nähdä trenejämme, joten en tiedä miltä se ulospäin näytti. Ei varmaan uutiskynnys ylittynyt ;-)!

Tokalla kierroksella Bowwe löysi herkkupipanakasan ja palasi tuon tuosta mussuttamaan herkkuja. Otin juokutusraipan pitkästä aikaa käyttöön ja avot pipanat unohtuivat ja korvat ja kuulo palasivat. Kivvaa. Omia mokia oli taas esim. väärään suuntaan lähtevä koira pitää pysäyttää ennen uutta suuntakäskyä jne jne.

Vähän hirvittää yrittää siihen esikokeeseen, kun emme ole suuremmalla laumalla pitkään toviin työskennelleet. Viimeksi taisimme olla harjoitusaitauksen ulkopuolella viime elokuussa ranch-kisassa, josta ei ihan vahva luotto jäänyt.

No, sittenhän sen näkee jos pääsemme esikokeeseen kannattaako meitin ylipäätään enää treenailla ja maksella turhaan suuria kisamaksuja. En tiedä kannattaako huvin vuoksi käydä lampailla, ellei tavoitteisiin ole mitään mahdollisuuksia päästä ts. koirasta ei ole tähän kisa/koehommeliin. Lisäksi kokeet ovat mitä todennäköisimmin aina Vehmersalmella ja ajomatkaa on melkein 450 km suuntaansa... löpöä, aikaa ja rahaa palaa.

En tiiä, kai me vaan paarustetaan tällä omalla tyylillä ja yritetään säästää rahaa, jotta päästäisiin joskus Ranskaan yhdessä. Olisihan sitä siinäkin tavoitetta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokemuksena ja elämyksenä reissu Ranskaan olisi varmasti hienompi kuin Vehmersalmi. Mä voisin lähteä tsemppariksi :)

-Eija

jaanakin kirjoitti...

Jeeei! Siitä tulisikin kiva reissu!!!