sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ruotsissa paimennusopissa

Keskiviikko iltana lähdimme kohti Ruotsia ja tarkemmin Skinnskattebergia. Siellä meitä odotti tiedon täyteinen kahden päivän paimennuskurssi englantilaisen Derek Scrimgeourin vetämänä. Bowwe jäi Raiputin kanssa kotiin, sillä kurssi oli tarkoitettu bordercollieille, joiden paimennuskoulutukseen Derek on erikoistunut. Siinä hän onkin varsinainen velho.

Kertakaikkisen avartava kurssi ihan huippukouluttajan ja superporukan kanssa.
Derek luennoi koiran alkukoulutuksesta vaativampaan loppuhiplaukseen, lisäksi hän kertoi auliisti oppejaan ruokailuidemme lomassa. Kurssilla olleiden koirien treeniä ja Derekin ohjausta seuratessa opit realisoituivat ja kaikki aiemmin kuulemani loksahti oikeille paikoilleen. Se taas on toinen juttu, kykenenkö viemään mitään käytäntöön. Loppujen lopuksi tuli melkein paha mieli Bowwen koulutuksen epäloogisuudesta tai siis minun epäloogisuudestani. Kaikesta huolimatta into ja motivaatio treenaamiseen on kova.

Tuhannesti kiitos Marikalle, kun vinkkasit, että kurssilla on tilaa myös kuunteluoppilaalle. Toinen suuri kiitos mahtavalle porukalle, erityisesti autokunnallemme, Team Majavalle!

Niin ja tästä reissustahan ei olisi tullut yhtään mitään ellei siskoni Heli olisi tullut koiratädiksi. Miljoonasti kiitos Heli tessujen hoidosta!
.

Ei kommentteja: