tiistai 15. toukokuuta 2012

Paimentamista vol.144

Eka kierroksella menimme avolaitumelle rauhallisen peruskuljetuksen merkeissä. Koira ja ohjaaja jaksoivat toimia maltillisesti. Hetken avaran laitumen hulluus meinasi iskeä, mutta aiemmasta viisastuneena otin sen alas enemmin päättäväisesti kuin "raivolla".
Palatessamme harjoitusaitausta kohti ajoimme laumaa hetken poispäin ajonakin. Lampailla oli tosi vaffa veto eikä asiaa auttanut vauhtiaan kiihdyttänyt koira. Sain sen pysäytettyä ja kirmasimme yhdessä lähemmäs laumaa. Bowwe haki lauman nätisti, mutta noissa tilanteissa se ei vaan ymmärrä lähteä käskystä hakukaarelle. Jälkiviisaana minun olisi tietenkin itse pitänyt lenkottaa sinne kaarelle ja kutsua koiraa mukaani jatkaen siitä hakukaarelle. En tosin tiedä olisiko se onnistunut, mutta seuraavalla kerralla aion harjoitella tuotakin, että saan joskus vauhdistakin lähetettyä koiran hakuun.

Toka kierroksella olimme pienemmässä pyöröaitauksessa, aatoksena koettaa opettaa koiralle pois-käsky. Kimmon opettavaisen teoriaosuuden jälkeen opit käytäntöön. Noo, ei koira oikein ymmärtänyt asiaa, enkä minäkään ollut koko aikaa taagilla aiheesta. Yritettiin silti.

Ei kommentteja: