tiistai 7. elokuuta 2012

Ranch-kisat Somerolla

Ihmeiden aika ei ole ohi tai sitten olen tehnyt jotain oikein viime treeneissä.
Saimme ajettua radan ja vielä 3. sija plakkarissa, vaikka kaksi "estettä" nollille. Pisteitä 54/100 ja ne menetetyt esteet olivat yhteensä 25 pisteen arvoiset.

Rata meni jotakuinkin näin:
Haku noin 20 metristä, tätä olemme treenanneet avolaitumella tasan kerran tolppakoiran ja -henkilön kanssa. Autoin Bowwea hieman etenemällä hakualueelle ja nätin kaaren tekikin, vaikka ei kaaren päähän pysähtynytkään.
Kuljetus "sillalle" ei ollut ihan linjassa, pari kiemuraa, mutta jokainen martta kipitti rauhassa sen ylitse.

Kuljetus häkitykseen suht suoraan. Pyöräytin koiran lauman ja häkin väliin. Pah, martat lähtivät valumaan vedon suuntaan, josta Bo teki omia päätelmiään, onneksi, kirmasin häkille ja sain portin auki. Lambit tulivat aika haipakalla Bo:n avustuksella hieman häkin ohi. Eivät sentään häkin ympäri ja sain elikot aika nätisti häkkiin. Plussaa koira kuunteli.

Jätin koiran parkkiin vedon puolelle ja lambit ulos häkistä. Tässä kohtaa on pieni musta-aukko muistissa: Kuljetimmeko lampaat laidunnukseen vai teimmekö kiemuroita, joka tapauksessa laidunnus jäi lyhyeksi. Yritimme poispäinajoa, jossa oli muutama tsikaani liikaa. Päädyimme mökille väärässä suunnassa ja lambit menivät ohi, tästä nolla pojoa. Lambit hajosivat kahdeksi laumaksi, joita koira koetti koota tyylillään. Taisin loikkia, niin paljon kuin lyhyillä töpöjaloilani pääsin koiran avuksi. Meinasi leuka losahtaa rinnuksille, kun koira totteli ja pysähtyi käskystä kiihkeässä tilanteessa. Em. seikan vuoksi martat yhdistyivät taas laumaksi.
Lähestyminen kujanteeseen meni mökin lailla plörinäksi ja ajauduimme kujanteen ohi. Sitä ei siis hinkattu uudelleen vaan pisteet nollille.

Tästä alkoi kuljetus vedon suuntaan ja koiran pitää silloin mieluusti kulkea tarpeeksi kaukana, jottei pelottaisi laumaa kamujensa luo. Eka portti melkein poispäin ajona, josta sähkötolpan kierto ja matka viimeiselle portille.

Tunnelma oli laumassa jo melko tiivis ja lambien päät suht korkealla, tutkailivat kehnot varikkoa. Viimeisen portin jälkeen rata oli suoritettu ja pisteen lasku loppui siihen. Otin koiran haltuun enkä päästänyt sitä varikolle kipittävän lauman perään. Elikot arpoivat kummalle varikolle olisivat menneet. Pönöttivät puolivälissä. Tsah, me otimme Bo:n kanssa pari sivuaskelta oikealla ja villakerät päättivät mennä oikeaan osoitteeseen eli palautusvarikolle.

Ihan super iloinen, miltei liikuttunut ;-). Treenikamuista, Cindy, the kelpie vei voiton ja Gimme, the tukkajumala partacollie oli toka.

Aaltoja kaikille ja Bowwelle teen voltin, kun jaksoi totella ajoittain, jopa täsmällisesti. Kovasti on vielä petrattavaa, mutta tänään olen vain iloinen onnistuneista osista. Tulevissa treeneissä pähkitään ne virheet.

Kiitokset Woollandian väelle järjestelyistä!

7 kommenttia:

Woollandian kirjoitti...

Hieno rata!Hurjasti Onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa!! Olen ylpeä teistä!

Aaltoihin yhtyy Merja, Jykä & Pimu

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Hieno suoritus! Tehty työ tuottaa tulosta!

Eija & Reiska

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun komiasti selvisitte :)

Onnea kovasti paimenelle ja paimenen apulaiselle!

Anne

Sonja Enlund kirjoitti...

Hyvä Bowwe ja Jaana!

Anonyymi kirjoitti...

Sinällään en kyllä ymmärtäny lukemastani juuri mitään :D, mutta lämpimät onnittelut hienosta suorituksesta ja hyvästä mielestä! Rapsutuksia paimentytö(i)lle! ;)

-Titta, Noita & Poppa-

jaanakin kirjoitti...

Kiitos onniteluista!
Nyt alkaa tuntua siltä, että molemmin puolista luottamusta on ilmassa ja hommmakin toimii.

Titta, Ranch-kisat ovat epävirallisisa ja radat ovat aina erilaisia. Pistevähennykset kuitenkin tehdään kaikille roduille samalla tavalla.

Woollandiassa II- ja III-luokka on suurella laitumella (on siellä jossakin aidat, mutta ei aina näkyvillä). Tuo taas tarkoittaa sitä, että elikot saattavat ritolat ottaessaan karata kauaskin.