perjantai 30. elokuuta 2013

Huru Piiran käsittelyssä

Vai pitäisikö sanoa Hurun ja Piiran painia...

Huruhan ei pamauta ventovieraiden syliin vaan lähestyy kuin kojootti. Se antaa tutkia itsensä suht hyvin, mutta annas kun pitäisi olla paikallaan. Juu ei, ja varsinkaan EI, jos joku pitää kiinni. Tästä voi jokainen mielikuvitella, miten tuollaista potilasta hierotaan ja lukkoja avataan. Kyllä. Meillä kaikilla oli hiki käsittelyn jälkeen.

Huru on kompensoinut liikkeitään vasemman puolen lihaksillaan. Leikatussa jalassa pohje oli hienossa jamassa, mutta reisilihas vielä heikko. Suurin "vaje" oli kupeessa tai siis selässä kupeen kohdalla. Etupää oli jumissa ja sen käsittelyä Huru protestoi eniten. Saatiin evääksi jumppaliikkeitä etupään liikeratojen avaamiseksi lisäksi koira täytyy opettaa istumaan taas oikein. Nyt se ei kerta kaikkiaan pysty sitä tekemään, sillä leikatun puolen lihakset ovat niin heikot. Itse nivel oli hienossa jamassa: ei kitinöitä, natinoita eilkä turvotusta, liikkuvuus nivelessä erinomainen. Jesh!

Nyt alkaa se hidas koiran lihaksiston uudelleen rakentaminen. Aluksi taluttimessa ravia vastapäivään, jotta koira joutuu käyttämään hekompaa puoltaan ulkokaarella.
Aivan kuten olin itsekin pähkinyt ei Hurun kaltaista koiraa voi päästää vapaana juoksemaan 6 viikon jälkeen, vaan liikunnan pitää olla ohjattua muutaman kuukauden.  Mennään siis husky-valjaissa koko kööri pitkin lähitienoon teitä. Toipilas on toipilas, vaikka se ei sitä itse tajua.

Ei kommentteja: